"Martin har...Martin har svalt Jesus!"

Idag var det adventsfika hos Natta ute i hålornas håla; Krokek. Laddade för en mycket trevlig dag och mycket trevligt folk (lalala) plockade Samuel upp oss 10.38 utanför kyrkan. Väl hemma hos Natta var det fullt med folk varav jag, Alex och Linn kände typ...en handfull. Men det var ju trevligt. Natta är typ världens mest sociala människa, och på samma sätt som Julia kan bli helt chockad och skrika i förfäran så blir Natta lika barnsligt uppspelt när det blir som hon har tänkt sig. Det är svårt att förklara... men när det kom en billast med folk hon inte var säker på om de skulle komma hoppade hon upp och sprang omkring och sa(ropade) på breeed Aneby-dialekt "Åååååh vad rooooliiigtt! Vad kuul att ni kom! Åh, Jag måste taa lite luft. Det är såå häääärligt. Jag älskaar juuulen!" (och så sprang hon ut på trappan med ett enormt leende). Lika härligt att se varje gång. Haha. Eller som Tim, hennes bror sa. "Asså, Natta har hållt på sen halv sju imorse! Hon kom in och sa åt mig att det var dags attt gå upp, och jag är jättetrött!" Och visst, Natta har planerat sitt adventsfika sen förra årets första advent, då hon hade det sist. Nåväl. Jag kan hålla på att beskriva i all evighet, men vissa personer måste man bara ha träffat för att förstå hur de är, I suppose.

Anyways. Det bjöds på glögg, nybakt bröd, massa pålägg, pepparkakor, hembakta skorpor, lussebullar, kola, skumtomtar, knäck, apelsinchoklad och massa massa mer. Sen blev man också tillsagd att välja kopp efter personlighet, och man såg ut över Nattas hav av koppar. Minst 40 olika fanns det nog. Men roligast var nog ändå när vi satt i rummet bredvid i godan ro och åt, och helt plötsligt hör man förfärade skrik och högljudda skratt, någon utbrister "Du skojar väl, va, nejmen, Martin!?" Martin håller på att kollapsa på golvet av skratt, och Natta ser helt förtvivlad ut. "Martin har...Martin har svalt Jesus!!!" Utbrister hon i försräckelse. Hon blir en blandning av förskräckt, förolämpad och allmänt chockad. Martin bara skrattar. Det visar sig att han har svalt det pyttelilla Jesusbarnet i hennes julkrubba. "Den bara...slank ner...den var så hal" klämmer han fram mellan gapskratt. Natta klämmer fram något om att hon måste gå på toa. Det var helt sjukt kul, och alla bara skrattade >.< Till en början är folk ändå lite tveksamma till om han bara skojar eller inte, men han visiteras noga och han bedyrar mellan gapskratten att han inte har den kvar...

Det var en helt fantastiskt trevlig dag, med umgänge, nya bekantskaper, helt galet mycket julsång, en exhalterad Natta som rotar fram körhäften och delar in i stämmor, medans hon pladdrar på helt överförtjust, julmat, och mycket skratt. (Och ädelost-och-pepparkaksdegsbollar. Haha). Helt plötsligt innan vi ska åka hem hör vi hur någon skriker "Martin har spytt! Han har kräkts! Jesusbarnet, jesusbarnet!", och vad gör man liksom? Efter ett tag och många skrik senare kommer de in, Kirri med Jesusbarnet i handen, och en skrattande Martin efter. Och..det visar sig att han inte hade svalt Jesusbarnet trots allt. Men kul var det.

Samuel berättade efteråt att Martin hade kommit med ett litet flin, hållt fram handen med Jesusbarnet och viskat "Jag har inte svalt den..." Samuel hade då svarat något i stil med "Lägg den på en bit papper inne på toan, så tror folk att..." Eh ja, ni förstod nog hur den meningen slutade, och på den vägen var det. Nåväl. Nu har jag svammlat nog. Underbar dag iallafall. Och julstämning.

Följande bars:
Tights- Indiska
Vitt linne - Vailent
Vit klänning - New Yorker
Stor marinblå tröja - New Yorker
Örhängen - Indiska
Väska - Second hand
Svarta Converse, stor kofta och halsduk. Nya läppstiftet Lush Papaya användes också >.<
image589image590
Jättefin hissbild...

Kommentarer
Postat av: Linnea

Snygg outfit!


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback