Yiippeee

Tilläggas bör att jag klarade Matte A kursen med mvg i slutbetyg. Yes!

Shoppingyra och ensamhet

Att vara lång och alt är inte roligt, när man har små blonda sopraner i sin vänskapskrets må ni tro. Jag spenderade två timmar och tre konserter sittandes med främmande hagamänniskor, och ni må tro att jag led. Det var hyper trist! Men annars gick väl konserterna bra, eller i alla fall för niornas del. Moster Ester var kanske lite halvfalsk, och Bridge over troubled waters gick illa andra konserten speciellt... Weeeeiiiirrriieee... Usch, så de uttalar! Men det var ju 5,6 & 7... Vår insats var superb, så när som på de irriterande 6,7,& 8 som satt bakom oss och pladdrade o garvade och höll på som om det var rast... Halllå!?! Konsert!?!? Men men,,, klockan tio på kvällen var jag rätt avdankad efter en hård dag i De geer, och sommnade ganska omgående.

Tilläggas bör dock att på vår lilla rast på drygt två timmar var ytterst trevlig, mellan genrepet och konserterna. Jag och
Jules gick på stan och sen hem till min farmor och åt, gjorde oss i ordning och gick sen tillbaka. Jag inhandlade ett par skor, en väska och ett par vita tights.

Min nya väska, en korg/strå väska passar utmärkt nu i sommar, och kanske även i höst ; )...


70308-43


Med ett högst funktionellt sandskydd, kan man ta den till stranden utan risk för nedsmutsning av det som är innuti väskan. Ultimat!


70308-42


Mina nya skor, bekväma vita lättmatchade vagabond skor, snygga även där man inte ser. Ett snyggt randigt tyg inuti och under en fin bild och texten "Lucky Me". På grund av dessa små men ack så viktiga detaljer, älskar jag vagabond skor.


70308-4170308-44


Andra skor ifrån Vagabond som jag rekomenderar är dessa, Ismay. De är snygga, lediga, och främst av allt; bekväma. Perfekt en varm sommardag i skärgården.

70308-45

Mixed Roses

70308-39        70308-37

70308-40        70308-33

70308-35        70308-34

                                    

Just nu

Lyssnar jag på:

- California - The Phantom Planet (theOC theme song)
- We used to be friends - Dandy Warhols (Veronica Mars theme song)
- Wisemen - James Blunt
- High - James Blunt
- You're my best friend - Queen (cover by Marci Geller)

Tänker jag på:

- Hösten
- Resan till USA i sommar
- Shopping
- High school prom
- Klänningar

Deppar jag för:

- Väskan
- De randiga skorna
- Vädret
- Eurovision song contest
- Brist på pizza

Gläds jag åt:

- Musiken jag lyssnar på
- Datorn
- Hösten?
- (empty)
- (empty)

Längtar jag efter:

- Jules
- En bra film
- En pizza från Pizza Hut/Dominoes i USA
- En filt


A long time ago

70308-32

Haha... Gulligt va? det är jag och josef. Efter många om och men höll han mig i handen. Men det var farligt. Jag var ju full av tjej baciller!!!

True love
We belong together. Jag fann er på en av de värsta dagarna i mitt liv, Jules & Chip. Min värld rasade samman och ännu en gång var jag tvungen att börja om på nytt. Annas mamma sa "Om det är någon som man kan flytta på, så är det väl ni" Men det är jobbigt. Att lämmna, att kämpa, att fammla i mörker. Då behöver man sådana som ni. Andie, trots alla val vi gjort, så är vi ännu tillsammans på samma ställe. I höst? Kanske, kanske.

the phantom planet - california ???


70308-30

andie jules chip cary andie jules chip cary andie jules chip cary andie jules chip cary andie jules chip cary andie jules chip cary andie jules chip cary andie jules chip cary andie jules chip cary jules andie cary chip
                                                       

                                                     70308-2070308-26

                                                70308-25


70308-24


                                                           70308-19


Vi gör det vi gör, skratta bäst ni vill. Bästa vänner, galna tjejer. Vissa saker hör helt ekelt till. Vi må vara världsmil apart, men vi är tillsammans forever at heart.  .  .

Rainy Day

Nåväl. En regning små purken dag som denna är väl inte bästa tillfället att ta fina vårbilder. Men jag trotsar vädret och ger mig ut med min nästan slut på batteri digital kamera. Dessutom mördar ju regnet de ondskefulla pollen pluttarna! Wiie =) Power to the rain. Nå, detta blev resultatet:

  

 

Vi som alltid lyckas

Vänner i nöd
Anna och jag är hopplösa. Här nedan följer nu en ögonvittnesskildring av vår olaga och panikartade moppefärd genom city för ett par dagar sen. Håll i minnet - Anna är en dukyig förare, hon bara hanterar inte varken press eller stress väl under körning. Än mindre håller hon ordning på höger och vänster.

Nåväl. Det var tio minuter tills min buss skulle gå. Anna skulle skjutsa mig till hållplatsen. Men eftersom det var heeela tio minuter kvar, gick vi in i enskoaffär och började prova skor. Great! Jag kollar på klockan och inser att min buss gick för en minut sen från resecentrum. Cirka efter sex minuter brukar bussen nå Stortorget, där anna olagligt brukar släppa av mig (hon svänger vänster fast man inte får det... rätt ut i korsningen och hoppas på det bästa) Hur som helst stannade bussen just vid rödljuset i korsningen efter busshållplatsen. Vi missade den med en meter ungefär. Lugnt och sansat säger jag åt Anna att svänga höger. Anna fortsätter köra och ropar förtvivlat "vilket håll är höger då??" "ditåt!!! jag pekar frustrerat. anna har redan kört förbi och vi lär alltså inte hinna före bussen till nästa hållplats. Aja... kör rakt fram säger jag och tänker inte alls på vad som ligger där. Vi kör, vi svänger ut på vägen....VÄGEN!!! Jag kommer på vart vi är ngnstanns! PÅ MOTOTRVÄGEN. ANNA!!! vi får inte köra här! Vi är på motorvägen!!!!! AAAAAAAH, vi kör på gruset i vägkanten, och en bil kör om i säkert 110. Moppen har aldrig gått så långsamt som då, och vi drabbas av lite panik. Jag lugnar mig, det finns ju en avfart precis runt hörnet. Vi svänger runt hörnet. Just det, vägarbetet! VÄGEN ÄR BORTA!!! Inte bara lite koner uppställda, utan vägen är faktiskt bort grävd, INGEN VÄG. Anna får panik, "Karin, vad ska vi göra!!!?!?!?!?!?!?!?!??!" Trots detta, och trots att jag har panik inombords inser jag att det är anna som styr denna farkost, och det är jag som måste lugna henne innan hon lyckas göra något dumt.

Jag säger, det är lugnt, snart kommer en avfart till. Och mycket riktigt, vid hageby centrum svänger vi av. Vägen delar sig i två delar, beroende på åt vilket håll vi ska. Anna frågar i panik vilket håll. Jag gör samma misstag igen, säger vänster. Vad är vänster? Jag fattar vad som händer och ppekar bestämt och säger Sväng! Anna lyder.Vi kör genom Smedby, över berget. För er som glömt vart vi ska, så jagar vi fortfarande bussen. Just som vi kommer ner för berget och ut mot forna PRIX (en affär) ser vi bussen. 10 meter framför oss. För andra gången har vi missat bussen med några meter. Vi kör efter, tänker att "Vid ljunga där den svänger in kan vi liksom......möta den...!?"Vi kör... det går hyper långsamt, vi är nästan nere i 35. Vilken frustration! Tilllslut når vi i alla fall Ljunga, och bussen svänger höger. Vi kör rakt fram, för att möta bussen, förhoppningsvis nå hållplatsen innan bussen gör det. Vi åker och åker. Men var i hela friden är busshållplatsen????

Tillslut ser vi busshållplatsen. Vi ser också bussen som just svänger runt hörnet. Anna viftar, tutar och blinkar febrilt och pekar på mig. Bussen kör förbi oss. För tredje gången har vi missat bussen. Med bokstavligen talat en meter. Jag blir först väldigt irriterad, men tillslut sitter jag och garvar så att tårarna sprutar. VI kör mot min morfar, som bor i ljunga. Vart ska vi då, frågar anna. Sväng vänster nästa säger jag. Anna kör förbi avtagsvägen. Nej, stanna, vänster sa jag. Det där är väl ändå höger karin? Ehh..... ojdå... men... du svängde ju fel de andra gångerna. Kunde du inte gjort tvärtemot nu också?

Vi kommer fram till morfar, och får en välförtjänt fika i solen efter vår strapats. Sen diskuterar vi det faktum att vi alltid lyckas klanta till det.
                  -Vi har lyckats låsa in moppenycklarna INUTI moppen så vi inte kom hem. Inte bara en gång, utan TVÅ gånger!!!!!

                  -En gång skulle Anna hem till mig. Vi skulle åka buss. Efter många om och men var kontentan att Anna hade  0:- på sitt busskort, och vi hade sammanlagt 25:- i kontanter. Det skulle räcka till bussen, som kostade typ 15:-. Meeeeeenn... vi var ju.....godissugna. Äsch, vi köper lite godis vettja. Vi bad att få väga vår godispåse. hmmm..... 24 :-..... rackarns.... äsch, vi kommer nog hem... VI KÖPTE DET!!!! Sen på busshållplatsen gjorde vi upp vår plan. Jag skulle gå p först. Sen Anna, som skulle stoppa ner sitt kort, ochs e förvånad ut när det visade noll. Sen tittade hon på mig, jag sa. jag har bara 1 krona, med lite ynklig röst. Vi såg sen bedjande på chaffäuren, och blinkade med ögonen. Anna fick åka med ändå....

                  -För ett par dagar sedan kom två i vår klass in o berättade att polisen hade stannat dem på deras cyklar för att säga att de cyklade på fel ställe eller något. Alla bara ooj, nej, vad hände. JAg och anna såg på varandra. Eh, jaha,,, var det bara vi som råkat ut för ngt sånt hittills. Vi drog oss till minne den där gången för ungefär ett år sen, när anna skjutsade mg på sin cykel. Det var uppförs backe och gick långsamt. En polisbil svängde just ner för backen och anna tappade samtidigt greppet om tramporna. och rullade lite bakåt. Hon krockade med polisbilen somjust hade stannat för att skälla på oss. Jag fick ju panik och hoppade av, men anna hon bara trampade på i full gas, UTAN MIG, och stannade försat när hon kommit upp för backen. Så där stod då jag, ensam med två poliser som stirrade på mig. De frågade om jag visste att det var olagligt att skjutsa, och jag lyckades stamma fram ett "Jaa"..... Till råga på allt var både anna och jag 14, och ingen av oss hade hjälm.... De ställde några frågor, skällde lite, och åkte sedan iväg. Gissa om jag var sur på anna sen, som bara hade cyklat därifrån!

Sådana är vi, jag och min vän. Vi försätter oss ständigt i knipa, och klantar jämt till det.Men... någon måste ju göra det. Tänk om detta är slutet anna? Så får det inte bli. Always luv!

Cary

Antipollen

Antipollen
Huvudet dunkar, ögonen svullnar igen och näsan rinner.

Models à la H&M

Models à la H&M


En dag. En kamera (nja, en mobil...). Ett provrum. En affär full av kläder. Fyra galna tjejer.

Models à la H&M 2

En fredag för två veckor sen ungefär. Vi garvade som galningar, innan vi flög på små rosa moln hem till mig.

Solbränna

Solbränna

Solälskaren Sandra

Du har lätt för att bli brun och du blir sällan röd. Detta är förstås synnerligen trevligt, men det betyder inte att du ska strunta i solskyddsfaktorn. Din hud tål solen ganska bra, men var försiktig innan huden vant sig. Om din hud inte hunnit bygga upp något skydd kan det gå fortare än man tror att bli bränd. Använd en hög solskyddsfaktor, lätta kläder och solglasögon för att minska risken att bränna dig. När huden fått färg kan du trappa ner på solskyddet.

Solskyddsfaktorn talar om hur länge man kan vistas i solen utan att brännas av UVB-strålarna. UVB-strålarna hjälper huden att bygga upp ett skyddande pigment men gör också att du bränner dig om du solar för länge. När du väljer solskyddsfaktor skall du tänka att om 10 minuter i solen är tillräckligt för att du ska bli röd, kan du rent teoretiskt förlänga vistelsen till 150 minuter om du använder solskyddsfaktor 15.

Solens strålar kan vara farliga även om man inte blir röd. Framförallt UVA strålarna som tränger in djupt i huden och skadar vävnader, med resultatet att huden åldras i förtid. Men du ska inte oroa dig. Alla våra solskyddsprodukter filtrerar bort minst 90% av alla UVA strålar. Tänk bara på att solskydd lätt kan svettas bort eller gnidas av om man torkar sig med en handduk. Även de vattenfasta. Därför ska du kräma på ofta och rejält. Snålar du med skyddet så gäller inte produktens solskyddsfaktor.

Vilken solfigur är du? Gå till apoteket.se och gör soltestet.

Jag längtar efter tropik och exotisk sommar, äkta hav och långa stränder.

Hjälp mig

Jag, likt många andra behöver hjälp! Just nu är det med denna undersökning, som går till mitt specialarbete.

Det tar bara en minut, och jag uppskattar din hjälp. Tryck
här, för att komma till undersökningen

Jules, läs kommentar.

Beachbum

Beachbum


Weey! Nu är sommaren här. Inget extravagant kollage, men mitt sommarhumör var tvunget att ta vägen någonstanns.

Okej. Bikinin och örhängena kan du hitta
här. Jag tyckte mönstret på bikinin var väldigt sött, även om jag inte tror jag själv passar så jättebra i de färgerna.

Resten kommer ifrån ASOS.com.

Skorna, en tidlös variant. Ett par ytterst enkla vita ballerinaskor som passar det mesta.

Armbanden passar bra ner till stranden. Ger ett ledigt intryck.

De söta solglasögonen med en liten fjärildetalj återfinns här.

Jag räknar dagarna till sommarlovet.

Sun, sun, sun, here i come

Sun, sun, sun, here i come

Ahhh.

Idag har det varit mellan 27 och 29 grader. Sommaren är officiellt här. Om 1 månad och 1 dag tar jag examen. Nian goodbye. Gymnasiet nästa.

I helgen var det möta gud dygn. Nice price. Läs daves blogg för detaljer. (purelogic.blogg.se). Vidare till i dag.

Vaknade redan kl 8 (!!!) och ångrar att jag inte gick upp då. Det skulle va skönt att va uppe tidigt. Istället låg jag kvar till nio tiden eller liknande. Sen gick jag upp och åt frukost. Slängde på mig bikinin och la mig på det nybyggda soldäcket (som blev klart igår). Tyvärr hade elin tagit liggsolstolen redan. Den andra är nämligen trasig. Men men. Sol som sol. Där låg jag sen i någon timme, innan jag gick in och skrev på mitt special arbete. Sen åt vi mat på altan, mm, lax och potatis m kall sås. Solade lite till. Var med elias ett tag, gick omkring i min sommarklänning. Sen flyttade jag, i takt med solen, till altanen på andra sidan huset. Och där låg jag tills ganska nyligen. Skönt var det. Även om jag inte är jättebrun, så har jag tydliga bikini ränder.

Hursom, imorgon ska jag shoppa.

solong

/7 Cary

Stockholm

NK interiör

Dagen i Stockholm kan sammanfattas på följande vis:


En rolig dag.
Men vi blev nästintill osams
Men vi slog därför nääästan ihjäl varandra
Men vi hann knappt äta
Men mina fötter höll på att trilla av pga. smärta
Men sex pers, tre timmar, en stor stad - ingen lyckad kombination.
Men kim, anna, julia missade nästan bussen
Men jag fick inte de älskade blå o vita skorna :'(
Men jag är trött
Men jag kommer sova gott i natt.

Intressanta citat (sagda framförallt under min depression över skorna på vägen hem från stockholm)

Cary: Åhh... nu när jag lagt mina M&M's här kommer jag säkert att få malaria.
Jules: Cary, det där är en bricka som sitter på ett bussäte. Den är gjord i plast! Man får inte malaria av den.
Cary: Men det skulle ju vara lite typiskt mig...

De bredvid: KAn vi få låna din kortlek
Jag kollar misstänksamt på dem : okej
Jag till Jules: det är lugnt. jag räknar dem sen (med rösten drypande av sarkasm och illvilja)

(ps, jag fick tillbaka alla 52 korten)

Stress i storstadsklimat:

Att jogga från Kulturhuset till Dramaten tar 5 minuter. Då inkluderas nästan-påkörning i sisådär sju korsningar.

H&M (en av dem) har tre våningar. Lägnst ner är det dålig täckning.

Interna dåliga ordvitsar:

Misslyckad, Miss, Misster, Misserabel, Le Miss, Missfoster, Missuppfatta, Misstag, DunderMiss, PessiMissm... osv. Jag och Jules var lite trötta på vägen hem... :)


Stockholm - dagen

-riksdags besök
-mat!
-"gå" (springa) genom musikmuseet, slå på en trumma lite här och där
-tre timmars katastrofal shopping.
-home sweet home!!"

NÄE! jag ska hitta dedära skorna!

sOlong
/7cary

Jaha

Eh.. jaa, kanske dags att rycka upp sig. nej då, det har jag gjort för länge sen. eh typ..

Hursom helst. Fredag. Då var jag i kyrkan hela kvällen, och vi gick igenom listorna vi skrev för ganska länge sen, om vilka kvaliteer em framtida pojk/flickvän ska ha.  Det roligaste var väl ändå emil seriösa förvåning över att vi tjejer inte hade tagit med att killen skulle vara dominant (eh!?)...Jona ville inte skriva "inte blåst" som jag hade skrivit, utan skrev intelligent istället. Killarna ville att vi skulle vara "älskvärda"...? hursomhelst var det ganska komiskt där ett tag.

Sen var det möte, och Adam var ju hur bra som helst.  Det var skönt. Ber om ursäkt för att jag satt och snörade om mina skor samtidigt. Linns fel.

Lördagen var jag mesta hemma och tog det lugnt.

Söndag - valborg. Har alldrig riktigt begripit vad det är man firar.. det är väl något med våren, men den kommer ju i alla fall....

På kvällen drog gänget hem till emil, där vi grillade, lekte skattjakt (apkul, vi vann en chokladask), åt mat, glass och godis, eldade nästan upp emils hus, killlarna försökte sig på någon form av tändvätske.fyrverkeri bomb (!?) inte så farligt som det låter. Man skulle kunna tro att vi var värsta fulla huligan gänget men så var det definitivt INTE.

David har fått ett nytt smeknamn, "bikupan". Det var för att det hemma hos emil fanns två bikupor som hette eh?! Bertil och David... Hursomhelst så var det jätte kul.

Idag, 1:e Maj... Har pluggat hela dagen, med undantag för när jag lagade mat och bakde en rulltårta till efterrätt (fick ett överambitöst ryck), några besök här och på flow osv. Men jag har faktiskt varit rätt produktiv.
På torsdag har vi Nationellt prov i matte igen. det förra gick halvbra (jag skäms), men nu får jag skärpa mig! Mycket att göra i skolan nu, men på fredag ska jag till Stockholm o shoppa. Det ska bli kul... ska köpaskor, en väska, klänning, och tröjor. Kanske ett par byxor också... Wiie!

I sommar ska jag till Usa, inklusive New York. I typ två veckor... Gaah.. apkul! Shoppa, shoppa, shoppa!

sOlong
/7Cary