Måndag morgon, nästan ledig

Idag var det hemstudiedag för alla utom de som läser Franska/Spanska 3&4. Vi var tvunga att befinna oss i skolan senast 8.30 för nationellt prov. Det kan ha gått hursomhelst, verkligen. Kändes inte fruktansvärt dåligt åtminstone. Efteråt blev det stanrunda med Unni, och efter att inte ha handlat något på  länge blev det de efterlängtade gråa tightsen från Indiska och en klänning från H&M. Dessutom blev det två blockljus på Indiska, mest för att det skulle gå över 150 kr så jag kunde få en stämpel i mitt modepass. Imorgon har jag dock riktig hemstudiedag, skönt (har inte så mycket studier att göra).

70308-419


                          
 


Ny nätbutik

Ni minns kanske den underbara bilden jag bloggade om för ett tag sedan, den från Sass & Bide? Det finns nu en ny nätbutik vid namn Dry Lake som har massor med fina saker, bland annat från just det märket. Kanske är det värt ett besök...

Sommaren är här?

Fast det är ju bara April. Då kan vad som helst hända, vädermässigt alltså.

image412

32,3 grader och SOL. Sådant gör mig lycklig! Här nedan kan bilder ses på min nya klänning och min nya (inte särskilt revolutionerande dock) frisyr.

     

Försökte ladda upp bilder etc. i lördags, men blogg.se har krånglat! Gaah

Har ni njutit av solen och sommarvädret den här helgen?

Just nu i spelaren


image411Deppmusiken till trots så är jag på riktigt bra humör just nu. Natte förgyllde min dag med att ge mig en hel kexchoklad, då blev jag riktigt lycklig. Han är officiellt veckans snällaste person =)

Hej, usräkta, idag är en tråkdag

Sitter i skolan och har riktigt tråkigt. Alla som läser Matte År gick just iväg på sin lektion, och jag (som läser mattekurserna terminsvis) sitter alldeles ensam. Jag är hungrig, trött och har ont i knäna, något som händer när  jag suttit konstigt, eller nåt. Känner mig som en gammal pensionär... Har just kollat på Al Gores film "An inconvenient truth", och den var väldigt bra, mycket intressant.  Var och tränade med Andie igår, det var skönt. Jag känner att jag bara svammlar, och detta inlägget leder ingenvart, förutom att jag får skriva av mig lite. Ursäkta, världens tråkigaste inlägg. Jag har världens pessimistdag.

En glad sak dock, grattis till
Jules som fyller sjutton idag!!! Släng in ett grattis i hennes kommentarfunktion vettja =)

image408

Ja, mina kompisar och jag var inne i, oh no, tjejer, dom har PMS och är arga! Den fasen...

Ovan är ett citat från Benjamin, när han skulle förklara varför han var rädd för mig när vi var yngre. Intressant tanke där...

Idag har jag klippt mig. Bilder kommer, nån gång. Det blev riktigt lyckat, förutom att det blåste jättemycket ute idag och mitt hår blev ett enda stort rufs.

Dessutom har jag köpt en jättsöt klänning på Indiska, den är rutig och jättesomrig. Dessutom fanns världens sötaste vita klänning, som
påminner om den här, fast med knappar framtill och mer A-linje på formen. Hade jag haft lite mer pengar hade jag köpt den på stört!

Quick update

Nu borde jag sova, men som vanligt kom det andra saker emellan när man äntligen skulle lämna datorn. Det är sista veckan på denna schemaperioden, nästa period är nästan lika bra som den här varit, dock är jag inte längre ledig på måndagar.

Som tidigare nämnt, ska Andies mamma åka till usa, och jag har nu blivit lovat ett par låga guldconverse där ifrån. Det är lycka, eftersom de kostar hälften så mycket där!

Tillsvidare knarkar jag Lifehouse-låtar, önskar att dygnet bestod av fler timmar och drömmer att jag vore någonannanstans.

Skola imorrn, dags att sova. Tror jag har tre föreläsningar, en i Naturkunskap och en i Svenska.

image407

Lifehouse

Dagens låtar, Fairytales and castles och You and me av Lifehouse.

 

Ganska konstig video, men det är ju låten som räknas...


Jag fick världens chock igår (läs 1.30 imorse) när jag tittade ut genom fönstret och snön yrde ner. Jag trodde verkligen inte mina ögon! Kvällen spenderades med Andie och Julia, vi spelade Finans (!!!), och kände oss ganska intelligenta. Vi bakade världens godaste pizzor halv elva på kvällen, och flummade runt till typ klockan två. Sista lovdagen idag,skulle dock gärna ha en veckas lov till. Men nästa vecka , eller från torsdag vecka 15 till torsdag vecka 16, är Andies föräldrar i Newport Beach, OC, CA, USA (fint med förkortningar) och jag tänker bo hos henne. Haha.


Glad Påsk

I Torsdags var det filmnatt hos David, och det utspelade sig ungefär som vanligt:

  • Åtminstone en konflikt om vilka filmer som ska visas
  • Åtminstone en som fick sova på golvet
  • Problem med vad som skulle ätas
  • "Klockan fyra" filmerna
  • David försöker vara elak mot Emil och misslyckas totalt

Punkt ett, Linn ville bestämt se The Holiday. Visst, det är en väldigt bra film, men alla som var där hade redan sett den och ville se nya filmer. Vi kollade på den i 5-10 minuter, innan vi stängde av och satte på en annan film. Linn var gnällig i trekvart och bitter i ett dygn efteråt.

Punkt två, återigen är Linn offret i dramat. Det började med att vi låg skavfötters på en madrass, men sedan satte hon sig i soffan. Jag som då halvsov, (det visades en alternativ version av Rödluvan och någon sjungande get...) tittar upp, inser att jag har madrassen för mig själv och tänker, "Åh, vad skönt" och breder ut mig. När Linn sedan inser att hon inte får plats i soffan, och inte längre på madrassen heller, somnar hon på golvet. På morgonen vaknar jag dock och ser att hon ligger ihopkrupen vid madrassens fotända.

Punkt tre, efter mycket diskussion bestämmer vi att vi ska gå till Ica och så köper alla det de vill äta. Så vi går till Ica. Ica är stängt när vi kommer fram. Typiskt! Det slutar med att vissa beställer pizza från pizzerian bredvid, vissa cyklar till en annan Ica som har öppet längre, och David äter mackor. Vi möter en halvfull kille som går fram till Alex och småpratar. Vad sägs om frågan "Vad tycker du om samhället då?", lättsmält eller hur?

Punkt fyra, som alltid när man är sex killar och två tjejer uppstår konflikter när killarna vill se någon jobbig grekisk krigs-action-film som utspelar sig typ år 300 f.Kr. Efter att de raddat upp film efter film som jag och Linn säger "Den sätter vi på klockan fyra när vi kan sova", utbrister Dennis "Men vi kan ju inte se alla filmerna klockan fyra!". Välj en, svarar jag diplomatiskt, och som vanligt vinner jag och Linn. I viss mån åtminstone.

Punkt fem, vi kollade på Just like heaven. Linn hade inte sett den, och inte Alex och Emil heller. David tror att Emil är den enda som inte sett den, och bryr sig därför inte att han råkar sätta på den dramatiska slutscenen på sjukhuset. Jag, som har underbara reflexer, slänger mig över Linn med en kudde och skriker "blunda och håll för öronen", för glatta livet. Inte vill jag ju att slutet ska förstöras heller.

Filmlistan bestod i slutändan av:

10 minuter av The Holiday
Inside Man
Just like Heaven
Dodgeball (Jag somnade, den var dålig plus att jag sett den förut)
Alternativ version av Rödluvan och någon sjungande get
En bit av 300
Sen satte David på en playlist, och folk började somna av så jag vet inte vilka som såg vad, eller om alla somnade. Det var Boog & Elliot, Lejonkungen III, och Motorsågsmassakern (!!!)

När David vaknade klockan nio av att Motorsågsmassakern började, stängde han dock av.

Nu är det påskafton, jag har ätit godis, mat och fika. Mer detaljerat än så känns det inte viktigt att beskriva min dag. Glad påsk allihopa!


Long time no see

Har inte bloggat på jättelänge nu, men jag har inte haft så mycket att skriva om. Min bilddagbok uppdaterar jag oftare. Dagens låt är lite nostalgisk, snarare än att det är den jag lyssnar på mest just nu. En snyftare.


Lilly dreams on - Cotton Mather

Här kommer en liten musiklista...

Antal låtar i din musikmapp: 174
En gammal låtfavorit: How to save a life - The Fray (2005)
En ny låtfavorit: Just like heaven - Katie Melua, bland annat
Mest spelade album: Chariot - Gavin DeGraw...Från 2003, men man tröttnar aldrig på Gavins låtar...
Artister du har mer än fem låtar av: Gavin DeGraw, U2, Billie The Vision & the dancers, The Fray, KT Tunstall, Coldplay, Patty Griffin, Oasis osv.
Depplåtar: Lilly dreams on - Cotton Mather, Adelaide - Old 97's, Honey and the moon - Joseph Arthur, Graduation Song - Vitamin C
Vara-glad-låtar: Alla Gavin DeGraw låtar och In a little while - U2
"Signaturmelodier-låtar": Hmm, I'll be there for you - Friends, I'm no superman - Scrubs, In my life - Providence(Inte säker på att det verkligen är den...), I don't want to be - One Tree Hill (Gavin DeGraw), California - the OC... Jag har säkert fler, men det är de jag kommer på nu
Pinsammaste låt i mappen: Pirates of the caribbean (Yo Ho a pirates life for me) - Disney, kanske? Haha =P

 
Detta var en jobbig lista. När man har mycket bra musik kan man ju inte välja hur som helst....