Midsommar

Midsommar. Var börjar man. I vanliga fall brukar min midsommar vara precis som Linn beskrev den här. Vad man ska göra, med vem, var osv. osv. Men i år var det andra bullar. Ja, hela veckoslutet har varit helt crazy. Mamma fyller år 21:e, Midsommar var 22:e och min lillebror fyller år 23:e. Därför var det lite födelsedagsfirande även 22:e. Det var cirka trettio pers hemma hos oss: alla kusiner på mammas sida, massa kompisar, fyra kenyanska läkarstudenter (min syster ska till kenya i 2mån som, hon studerar till sjuksköterska, så på så sätt var det hon lärt känna dem typ) och lite fler diverse människor. Jag tror aldrig jag haft så roligt på en midsommar förut!

Det tar lång tid om jag ska sammanfatta allt, men jag kan ju göra en kort resumé

Maten: Tre olika sorters tårtor, massor med jordgubbar (vi hade plockat 16 liter dagen innan), hemmagjord potatissallad,grillad kyckling, sallad, kasslerskivor, korv (mest för barnen i suppose), melon, jordgubbar vindruvor och massa godis.

Lekarna: Det blev en nostaligtripp när hela kusinskaran var samlad för första gången på länge, vi fick med allihopa på att spela brännboll på ängen på andra sidan gatan. Det var en salig blandning från 7-48 år, kusiner, vänner och kenyanare som vekrligen kunde springa fort. Efter det var det kubbturnering (fast vissa tyckte det var roligare att kasta sniglar (I know, yucky). Under kvällen blev det även extrem hjärngymnastik med fyra man i soffan. Jag menar verkligen extrem, efter tredje omgången som var jättelång kände man sig hjärndöd.

Vädret: På förmiddagen, innan gästerna kom, var det mulet och regnet hängde i luften. Bord dukades upp på alla möjliga och omöjliga platser inomhus. Men sedan vid 3, när gästerna anlände klarnade det upp, och solen sken (hör och häpna). Jättehärligt. På kvällen regnade det igen, men då var vi ändå inne. sen när vi tog en prommenad ner till vattnet duggade det lite, men det gjorde inte så mycket.

Bjuder på diverse bilder...




Hur var er midsommar?

Put on the red shoes, put on the red shoes that you like

Jag vet inte om jag kompenserar bloggtorkan med att plötsligt överblogga, men nu uppdaterar jag, yet again. Jag har kommit fram till att jag är i behov av ett par stövlar. Svensk sommar + Frizon = ..ja, behovet av stövlar då. Tråkigt, you say? Inte nödvändigtvis. Själv har jag spanat in dessa röda med snörning från skopunkten.

image451


För övrigt har jag shoppat idag.  Fyra härliga ljus och ett kuddfodral från Indiska, till mitt rum, en blå-och-vit randig tröja från Åhlens, det är en sådan där riktig ljummen-sommarkvällströja. Supermysig. Och slutligen en vit...västsak från H&M, otroligt fynd för endast 29,50:-. I'm happy. Bilder kommer så fort jag lokaliserat kamerasladden. Och klippt gräset. Mjusch.

Sopig rubrik

Nu har jag valt, finally. Det blir det röda klockhalsbandet från kyssjohanna, samt kyssjohannas variant av det välkända CC Skye armbandet.

image450         image446

Angående gårdagens planer på syprojekt orkade jag inte mer än att lägga upp en ful fotlång kjol. Nu är den en bit ovanför knäna, med rätt så hög midja. Jag är rätt nöjd, men funderar på att inhandla några snygga knappar eller dyl. för att få lite mer detaljer på. Bilder kommer när den är klar.

Klänningar från Ella Moss

Älskar de här två klänningarna från Ella Moss.

image448


image449

Så sommarsöta. Klockan må vara 23.30, men eftersom jag vänt på dygnet totalt är jag inte trött. Meaning att jag ska ta itu med ett par syprojekt nu. Hoppas jag inte väcker resten av huset....

Jordgubbe eller...jordgubbe

Jag har sedan länge en present från mamma och pappa innestående,  som gick ut på att jag skulle få välja ett smycke, och de skulle betala. Med länge menar jag verkligen länge. I vilket fall som helst har det inte blivit av än, men nu sitter jag slutligen här i valet och kvalet. Det ska kosta runt 500:-, give or take. Första alternativet är den här söta jordgubben från kyssjohanna.se, som är både klocka, halsband och berlock för foto, som kostar 395 kr. (plus frakt?) Det andra alternativet är jordgubbshalsbandet från asos.se, som är bara en jordgubbe, men som är billigare (149kr) meaning att jag kan få ett smycke till, tillexempel de här, eller något annat fint från etsy.com.
Help me out!

image446image447

Kanske känns jordgubben lite förra året, men jag tycker fortfarande om den....Kanske kan jag övertala mamma och pappa att köpa båda, men det känns lite onödigt med två jordgubbar? Det lutar nog åt den första.....kanske....

Time for an update?

I helgen har jag varit på ungdomskonferensen i Nyhem, så jag får väl skylla på det. Det var för övrigt helt fantastiskt. Mindre fantastiskt var kanske natten i tält, med spöregn. Usch vad vi frös, och på något konstigt vänster lyckades jag bli blöt om fötterna även fast tältet inte läckte in. Eh, olöst mysterium?

Idag (tisdag) kommer Andie och Julia hem från Italien, där de varit själva i Sardinien i en vecka. (Nej, bara liiite avundsjuk). Känns som om mycket hänt den här veckan, och det är verkligen dags för lite update även på den fornten. Speaking of which, jag måste verkligen prata med Linn.  Hummhummm.  Okej, det här blev typ världens tråkigaste inlägg. Avslutar med att tala om att jag hittat sex plagg nere i källaren som antingen är snygga eller kommer bli det när jag sytt om dem. Bilder kommer när det är klart.

God natt.

Ensam i en villa strax utanför Göteborg i tre veckor anyone?

Ja tack. Jag är numera hundvakt och husvakt åt Felders (våra grannar från USA som nu bor i Mölndal, 5min med tåg ifrån Göteborg) i 2 veckor och fyra dagar. Mat, husrum och resa betald, dessutom får jag lön för att ge Mack (hunden) mat, leka och gå ut med honom. Hämta post, vattna blommor och annat man gör när man är husvakt. Svårare jobb kan jag komma på. Dessutom är det cykel/gångavstånd till en strand =)

Men helt själv i en stad där man inte känner någon, you say? Fixat: Linn ska bo hos mig första veckan, och sedan försöker jag värva någon som kan bo hos mig resterande tid (ngn frivillig?). Tror inte det kommer innebära något större problem. Mwaha, det kommer bli så roligt!

Over and out, Cary

Nytt stuff

Idag har jag köpt ett par jättemysiga gula flats med peeptoe, även dessa från skopunkten. De var dessutom på rea, ett riktigt fynd! Jag är lite ovan vid att stortån sticker ut där framme, och det är lite obekvämt. MEn bara lite. Det blir till att gå in dem helt enkelt.


   


Häromdagen gjorde jag dessutom ett par snygga jeanshorts, bilder kommer senare. Det var inte särskilt avancerat, utan de gjordes bara av ett par gamla jeans.

Keira Knightley

image436




Keira Knightley. Vacker? Check. Snygg pojkvän (fästman?)? Check. Snygga kläder? (Inte minst längst till höger på bild 3) Check. Och till råga på allt är hon en riktigt begåvad skådespelerska. Med filmer som Pirates of the Caribbean (1,2,3) och Stolthet och Fördom, (två av mina absoluta favoritfilmer ja, Piratesfilmerna är ju tre, men...) gör hon dundersuccé. Hennes snygga (inkl. snygg stil) pojkvän (fästman?) Rupert Friend träffade hon under inspelningen av Stolthet och Fördom, där han spelade Mr. Wickham och hon spelade huvudrollen Elizabeth Bennet. A fairytale. Men hon säger själv att hon saknar anonymiteten, och trivs inte med att alltid bli igenkänd på stan. Nåväl. Keira Knightley är hursomhelst väldigt vacker och begåvad. End of story.

Eller okej, jag har bara en fråga. Vart är min Rupert Friend? =)

Filmnatt och en underbar låt

Ytterligare en filmnatt hos David avverkad. Vi såg en annorlunda film som hette Closer. Jag måste erkänna att jag somnade efter 2/3 av filmen (jag var astrött), och vaknade till sista scenen. Surt, för nu önskar jag att jag sett den där biten. Den var udda, men väldigt imponerande efteråt. Dock måste man vara ganska...tålig för att se den.  Hursomhelst var det en underbar låt med; Damien Rice - The blower's daughter, som jag lyssnar på repeat på just nu. Den är verkligen vacker. Tror jag ska be David låna ut filmen till mig så ska jag se den bit jag sov igenom. BAra för att man inte kan se bara vissa bitar av en film.



Lyssna på låten, den är underbar. De filmklipp som är i sepia är en del av musikvideon, de som är "normala" är från filmen Closer


Temat för filmkvällen skulle gå ut på att alla fick välja varsin film bara för att det var snygga skådisar med i den, strunt i handlingen (temat: ytlighet). Temat sket sig dock lite, och den andra filmen vi såg var Elizabethtown. Ytterligare en unik film, som inte hade någon stark handling alls, men känslorna och konversationen och personerna gjorde filmen levande. Huvdrollerna innehades av Orlando Bloom och Kirsten Dunst. Closer hade Jude Law, Natalie Portman, Julia Roberts och en till i huvudrollerna.

Dagens outfit

Nu ska jag iväg på picknick, eller, ja, den blir nog innomhus med tanke på vädret. I matsäxkskorgen ligger en kyckling- och fetasallad, en hembakt ciabatta med ost och grönsaker, och så måste jag packa ner något och dricka också...
Nåväl, såhär ser jag ut ikväll.


   

Jeans - Crocker (JC)
Långärmad tee - VILA
Guldig magtröja - Hittad hemma?
Snusnäsduk

I förrgår såg jag Pirates of the Caribbean 3, och idag såg jag Stolthet och fördom. Båda var otroligt bra, men Keira Knightley stal showen totalt. Hon är så otroligt snygg, eller ja, vacker. Och grymt bra klädstil har hon också. Och snygg fästman. Gaah! Nåväl, ingen nyhet precis kanske...