Solsken och drömmar

image405image406
Suddiga bilder, sorry

Dagens:
Svarta leggings - VILA, Blå tee - Mango, Grå klänning - Indiska, Pilotisar - H&M, Pärlor - Ärvt av mormor, Guldjacka från H&M och vita flats från Vagabond.

Idag har det varit helt otroligt underbart väder. Termometern har visat upptill 25 grader i solen, och jag som var orolig för att frysa imorse, iförd leggnings... Idag åt vi dessutom glass utomhus på basgruppen, mycket gott. Vi har nämligen fika varje onsdag. Nu är matteprovet avklarad, och jag tror det gick bra. Det var ju bara ett VG-prov, trots allt. Kort och koncist. Min dag har varit riktigt bra. Dessutom hanns en snabb runda på H&M med, och jag hittade ett par supersköna, billiga turkosa (!!) skor. De får följa med hem imorrn, har lagt undan dem.

Dagens & Lista

image402
Dagens klädsel: Jeans - Crocker, Svart klänning - Gina, Blårutig skjorta - H&M  L.O.G.G., Väska - H&M, Vita flats - Vagabond, Pärlhalsband - Ärvt av mormor, Nya solisarna - H&M, Armband - Indiska... Och så guldjackan från H&M
Hårfärg:
Brunett
Ögonfärg: Gröna
Längd: 177 cm
Studerar: Japp
Favoritklädesplagg: Klänning, mer specifikt av de jag äger; den gråa från Indiska.
Har alltid med mig i väskan: Plånbok, mobil, nycklar, Burt's Bees
Dricker jag läsk dricker jag: Sprite
Tatueringar, piercings: Ett hål i varje öra
På datorns skrivbord har jag en bild av: En del av vår trädgård
Imorgon kommer jag: Ha matteprov på bl.a. andragradsfunktioner. Kul va?
I sommar kommer jag klä mig i: Klänningar, guldjackan, kjolar, guldskor (har bara inte hittat det sistnämnda än)
Jag är född: 1991
Om jag fick byta klädstil med någon tv-roll skulle det vara: Hjälp, det vet jag faktiskt inte...
Min all time favorit parfym är: Är inte så insatt i parfymer, använder dem sällan även om jag har flera...
Nu ska jag: Plugga lite till
Kändis jag på något mystiskt sätt alltid läser om: Ingen aning....?
Senaste blogg jag upptäckt:
How About Orange

Måndagsfilosofi från köksfönstret

image401

Tummen upp
* Idag har termometern visat på 23,9 grader i solen, och jag har varit utomhus i linne utan att frysa
* Jag har varit ledig och haft slappdag idag
* Helgen har varit superbra, inte minst Mainstreet-konserten
* Det är bara en vecka kvar till Påsklovet
* Det är mysigt att bo på landet

Tummen ner
* Jag har matteprov på onsdag
* Jag vet inte varför jag går naturlinjen...
* Det är 8,863 km mellan Los Angeles och Stockholm
* Det är styrketräningstest på idrotten på fredag, och jag är allt annat än stark
* Jag har köpt ett par solglasögon jag inte vill ha. De ska bytas, dock.

Nu ska jag gå och titta på 24 på tv. Spännande spännande.

Naturnatur...natur?

Okej, med lite hjälp av Andie har jag kommit fram till att jag inte vill gå natur. Okej. Nu då? Jag går natur, men själva inriktningen drar inte igång förrän i tvåan... What to do now? No idea. Jag vet inte vad jag vill gå..alls. Smart att komma på det nu, right?

Så varför går jag då natur? För att jag känner press att jag alltid måste prestera bra och fortsätta ha höga betyg? Probably. Slutsats: Ingen bra anledning till att gå natur. Så, nu är allt jobbigare än vanligt, och jag måste försöka lösa det här. Great. Take me away from here, far, far FAR.

Sommarklänning från Bebe

image400

Åh, den här vill jag ha. Kanske ska försöka få mamma att sy något liknande åt mig ^^


Ner och upp, upp och ner....

Ni må tro att det var svårt att synkronisera detta med självutlösaren på kameran! För en vecka sen hade jag världens stå-på-händer fobi - jag vågade inte ens sparka upp från marken fast jag stod mot en vägg och inte heller när Linn stod och skulle ta emot mig (detta var på gympan i fredags, men jag har inte på hur många år som helst vågat stå på händer). Men, säga vad man vill om mig, envis är jag! Och nu idag, mellan mina pluggperioder (har suttit o pluggat sen åtta imorse trots att jag inte har några lektioner idag) bestämde jag mig helt enkelt för att jag ska klara det. Och, tja..döm själva. En bra början i alla fall!




(Inte för att jag egentligen förstår hur det här överhuvudtaget är möjligt, jag som måste vara typ världens svagaste person)


Dagens klädsel är som ni ser bara mysbyxor, men vadå, jag tänker inte sticka huvudet utanför dörren idag (förutom att jag har gått två varv runt huset) =P

Over and out, åter till pluggandet.

Den vanliga söndagsångesten kommer över en....

Nu är det söndag eftermiddag. Helgen har som vanligt gått alldeles för fort och man har pluggat alldeles för lite. Det värsta vad gäller skoljobb är hitills över, men ännu kvarstår:

*Litteraturuppgift i Svenska A
*Idrottsprov
*Redovisning av Franska steg 3:7
*Steg 2 Engelska B
*Förbereda seminarium "Sagor & Myter" (!? Vet knappt vad jag ska göra än)

Sen har jag andra saker att göra som att prata med min engelsklärare och vår syo...
Torsdag eftermiddag kommer allt vara över, allt inlämmnat och så vidare... Sen, vecka 13, då börjar allt om igen. Blä.

Over and out

"Va, kan du stava till nationalencyklopedin?"

sa Moa förvånat. Det stavas ju gripande som det låter stolle!

It's insane. Jag har fått en släng av morgonpigghetssjukan. Aldrig (åtminstone inte sen jag var tre och teletubbies klockan 7 var dagens höjdpunkt) har jag varit en morgonpigg person. Men nu börjar konstiga saker hända. I måndags var jag ledig, men hade ändå satt klockan på 9 för att jag hade massor med plugg att ta itu med. Jag vaknar på morgonen, av det jag tror är väckarklockan. Dock är jag så seg att jag ligger kvar en hel timme. Så klockan tio (tror jag) pallar jag mig upp ur sängen, och känner mig efter någon minut ganska pigg. Men, tänker jag, varför hör jag min lillebrors röst? Är inte han i skolan? Jag kollar mer noggrannt på klockan. VA, några minuter i åtta?! Jag känner riktigt noga efter. Nej, jag är inte trött. SÅ jag sätter mig och pluggar.

Onsdag , jag börjar klockan ett. Mamma frågar dagen innan, "När ska du in i morgon då?" Jag åker med er svarar jag. Och mycket riktigt, klockan sju sitter jag med dem i bilen, på väg mot stan. Jag hade kunnat åka in med min storebror vid 12. Sen går jag av hos farmor för att äta frukost, sedan cyklar jag därifrån till skolan, och pluggar.

Torsdag, idag. Jag börjar tio över ett (vår handledare var sjuk, så första lektionen var inställd). Jag ska åka in med farmor som sovit hos oss klockan 11 på förmiddagen. När vaknar jag? HALV ÅTTA!

Helt sjukt, jag har alltid varit en, inte extremt, men ändå ganska morgontrött person. Jag måste dock medge att det är skönt att gå upp tidigt, för man hinner med så mycket under dagen. Usch nej, nu låter jag som världens tant.

Tilläggas bör, att jag äntligen är klar med min biståndsrapport, jag fick MVG på matteprovet och fastän jag är mycket stressad och har mycket kvar att göra så är jag glad. Idag har varit en bra dag. Till råga på allt var det en snyggdag. Min outfit var ganska enkel, men håret låg rätt, och ansiktet var medgörligt - behövde inte ens smink. Dessutom hade jag klänning och vårjacka på mig, och jag frös inte ett dugg. Bra dag, imorgon blir det nog stressigt igen.

Over and out.

And I can't help but want it all

70308-397

 
               


Jag har hittat kameran igen, tack och lov! Idag unnade jag mig en snabb runda på stan innan jag lämmnade cykeln hos farmor och sedan tog bussen hem. Det är verkligen härligt att cykla till skolan, med skinande sol, friska vårvindar och ljuvligt fågelkvitter! Som säkert är bekant bor jag cirka 1,7 mil utanför stan, och därför brukar jag cykla från farmor, som bor i Ljura, och inte ända hemifrån mig (även om jag faktiskt har gjort det, mer än en gång!).

Hursomhelst tog jag en sväng förbi H&M, med kameran i väskan. Jag hittade ett par urfina solisar, pilotisar tillochmed, en grön klänning med vita prickar (98:- på barnavdelningen :D), och världens finaste jacka! Okej, kanske inte riktigt, men fin var den i alla fall. Den är guldig, det är lite dåligt ljus dock på bilderna ovan. Jag lade undan både klänning och jacka, med ett barnsligt hopp om att pengarna ska magiskt komma till mig över natten (jag var ju pank, se inlägget nedan). Nej, ärligt talat så tänker jag försöka få mina föräldrar att betala jackan, och kanske kan jag låna en hundring till klänningen. Vi får se.

Nu ska jag, som vanligt - jag tror kanppt jag gör annat nu för tiden, fortsätta plugga. Biståndsrapporten väntar... När den är klar är det en betygsavgörande bokanalys, franska och Engelska B som väntar...och nästa vecka är det idrottsprov också. Suck.

Over and out...

Jag vill ha!

70308-395 

       

Jag vill ha metallicfärgade converse. Problemen är bara att:
1. Jag är pank (Men vadå, nu är det bara en halv månad kvar till studiebidraget, typ) ,
2. Jag bor i Norrköping (Jag tvivlar på att de lär finnas här)
3. Om jag köper mig ett par kommer jag typ vara pank igen, på en gång.

Men vadå, det är kanske värt det. Kanske ska till Stockholm igen på påsklovet, jag får väl spara och sedan hugga ett par då. För nu har jag kommit fram till att jag verkligen vill ha ett par. Vad säger ni, vad är snyggast? Låga eller höga?

Usch... nu blir det mer plugg..typ. Klockan är 23.40, och jag är alldeles för stressad för att ens tänka tanken på att gå och lägga mig. Men men, jag har väl inte så mycket val egentligen. Får väl sova på saken, jag kommer ingen vart nu i alla fall.

Over and out.

Oh no...!

Jag hittar inte kameran. Vart är den? Jag måste ha glömt den någonstans, med lite tur hos Farmor eller Andie. Annars blir det besvärligt. Suck, och jag som hade massor med fina bilder! Typiskt. Menmen, har inte bloggat på länge - här kommer en "snabb" sammanfattning av det som hänt.

Det varit en intressant helg/vecka. Det började i Torsdags med att jag och klassen var på en halvkass uppsättning på Lilla Teatern, som hette Kom igen, Charlie. Och som min lärare så fint uttryckte det så "handlar den om Charlie som ska komma igen". Nej, men den var ganska seg om än lite rolig ibland. Linn, det smartskaftet, glömde dock bort teatern och kom inte på det förrän en halvtimme efter att det börjat. Need I say, att hon inte kom? Sen efteråt, den gripande teatern höll på i nästan tre timmar, så klockan tio typ var jag tillbaka hos farmor där jag sov över.

Sen, Fredag, var en dag som alla andra. Förutom att jag plågades av abstinens och längtan efter vännerna mina  som jag skulle träffa på kvällen. Dagen gick ovanligt långsamt, men mycket riktigt. När jag kollade mobilen efter gympan så hade jag fått ett efterlängtat sms med tid och plats och order. Ja, just det. Jag, Andie och Emma har fyllt år, så nu skulle vi firas. Punktliga som vanligt anländer vi till busshållplatsen (Jag&Andie) vid Hageby Vårdcentral, och möts av Emma som fått order att hålla sig borta från köket och att gå och hämta oss. Vi kommer hem till Emma, men är de klara? Nej, självklart inte. Jag och Andie kan inte motstå frestelsen att smyga fram till köksdörren och knuffa upp den bara för att få¨höra Jules, Uulias och Chips förfärade skrin. "Uuuuuut, vi är inte klara, ni får inte vara här!!!!!" Tillslut blev de åtminstonde klara, och kvällen fortsatte med smarrig trerättersmiddag, fina presenter (men kameran är borta, så inga bilder får ni förrän den kommit till rätta); ett grönt paraply med små rosa hjärtan, en söt låda med visdomsord i, (supersöt) ett prydnadshjärta, ögonskugga, och ascoola muffinsformar i silikon - alltså så man kan använda dem flera gånger. Wiie, här ska bakas. Sen körde vi karaoke, en intressant kombination av musikklassbarn och falska toner =P Kvällen fortskred som kvällar gör. Mycket prat, lite nostalgi och gamla bilder, och sedan tillsist lite sömn.

På lördagen gick vi från Emma, och det underbara vårvädret var påtagligt då alla försökte tappert att trots den kalla vårvinden gå med uppknäppta jackor och utan vantar. Ni må tro att Uulia fick en utskällning när hon försökte sätta på sig mössa. Dessutom knäppte vi några kort på ett gäng vackra snödroppar som vi såg. Sen gick jag och Uulia in på Erikshjälpen Second Hand, men vi hittade inget av intresse. Sen gick hon hem till sig, och jag åkte till farmor igen. Jag somnade en stund framför tv:n, och lika bra var väl ändå det. Jag var trött. Sen på kvällen åkte Andie och jag till badhuset, som kyrkan hade hyrt för kvällen. Efter stoj och lek och diverse brott mot de ordinarie badhusreglerna lade vi oss dock i bastun i cirka 1 ½ timme, och pratade. Vi bestämde att jag skulle följa med hem till henne efteråt, och sova över. Jag ringde hem och meddelade att jag inte skulle komma hem ikväll heller, och eftersom jag redan hade grejer med mig så tog de det ganska lugnt. =)

Väl hemma hos anna var vi hungriga, och vi åt oxfilé och potatis (tillagad på något sätt i ugnen, vet inte riktigt hur, men det var gott)... förutom att jag och Andie inte orkade värma potatisen ordentligt så var det supersmarrigt. Sen satte vi oss framför tv:n och kollade på en film som hette Livsverket. Den var faktiskt rätt bra. Efteråt var vi så trötta att vi nästan stupade i säng. Morgonen efter vaknade vi rätt tidigt. Det är sjukt härligt med en sådan där ordlös vänskap, och vi spenderade cirka 1½ timme efter det att vi vaknade med att ligga på varsin ände av rummet och titta på varandra, ända tills jag tog en av hennes böcker och började läsa. Vi var fortfarande så pass trötta att vi inte orkade gå upp.

Sen åkte jag hem vid typ ett, och städade mitt rum (välbehövligt), åt god middag med lax och potatis, läste klart Andies bok, och bara allmänt softade. Nu sitter jag här, måndag morgon, börjar klockan 15.00 idag, slutar 15.30 - gick upp klockan 8.00 (jag trodde den var 10.00). Ska maila min handledare nu, och med lite tur slipper jag åka till skolan alls idag. Menmen. Nu ska jag fortsätta plugga. Och juste, anledningen till att jag inte bloggat är att jag inte haft tillgång till dator sen i Torsdags (förutom i skolan iof). Känns jättekonstigt, har suttit superlite vid datorn! Hursom, plugga var det..och leta kamera.

Over and out.

Och näsan rinner som en kran...

image392
Usch, jag avskyr att vara förkyld! Näsan rinner som sagt som en kran, och bredvid mig står en hushållsrulle (och eftersom vi alla vet att sånt papper gör att man blir röd under näsan och det svider för att det är så vasst så kan vi konstatera att det är för att jag konsumerar så mycket som jag har en hel sådan rulle bredvid mig och inte ett tiopack med hälsosamma näsdukar) och en icakasse. Ja, alltså, icakassen fungerar som skräppåse. Imorgon blir det skola igen, och jag känner mig väl äntligen något sånär frisk, sånär som på  den eländiga förkylningen...Hursomhelst så var jag trött på att gå runt i pyjamas/mjukiskläder, vilket jag gjort hela helgen och de dagar innan helgen som jag varit hemma sjuk, och känna mig sunkig. Så det blev följande...:
Jeans - Acne
Svart klänning - Gina Tricot (Födelsedagspresent, det måste understrykas eftersom jag personligen är lite anti-Gina Tricot och inte handlar där i vanliga fall... men det kan vi ta någon annan gång...)
Kofta - Lindex
Guldklocka - Ärvt av mormor
Halsband - Present, vet ej vart det kommer ifrån


Eftersom jag är ful, röd om näsan och osminkad får ni inte med ansiktet. Dock kan jag tala om att jag har en ganska fin frisyr idag, eftersom jag försökte mig på något i stil med
detta. Det blev ganska bra, det är en frisyr som passar min sorts hår. Har ingen bra bild, så denna(se nedan), som knappt visar halva får duga.

(Update: Eftersom blogg.se inte låter mig ladda upp fler bilder så kommer den på frisyren senare)

Well. Enough said. Nu skla jag gå och äta en av mammas himmelskt goda nybakade bullar. Sen blir det åter till den biståndsrapport jag ska skriva om Israel-Palestina konflikten. Mycket roligt (host), men snörvel, snörvel - over and out.

Jag har inte tid....

...att vara sjuk. Men nu är jag det..suck.

Anyways, nu är det säsongsavslutning av Veronica Mars - som jag redan sett - och jag kan lova att det blir sjukt dramatiskt.

Ipren, min vän, over and out.