Liten update

Mardrömsdag idag! Alltså, hela veckan har varit helt knäpp! Har börjat åtta tre dagar i rad! (Jag vet, jag var bortskämd med mina Måndag: 11.45, Tisdag: 12.45, Onsdag: 10.00, Torsdag: 8.30 och Fredag 11.00/11.45) Alla naturare går runt och klagar över hur trötta de är nu. Jag vet, de flesta av er går 8-16, och det är synd om er, haha. Nåväl, schemat den här perioden kan diskuteras, speciellt torsdagar som har två långa kemipass, ett biologipass, och ett långt matteCpass. Sen vet jag inte vad Schema-Christian har fått för sig (Kan tänka mig att lilla skolchef Eva ligger bakom), men våra hitills normala stilrena scheman skiftar plötsligt i lila, mintgrönt, blekgult och andra illa anpassade färger. Våra scheman liknar en ful variant av regnbågen..eller nåt. Hoppas det här dör ut snart. Nåväl, imorgon börjar jag 11.45, tack o lov.

Och just det, innan ni tycker att vi kunskapare är extremt bortskämda vad gäller sovmorgonar ibland, så låt mig bara konstatera att vi pluggar extremt mycket ändå. Jag har redan kommit en tredjedel in i mitt andra matteskrivblock, helt sjukt, det har väl bara gått typ en månad...? Samhällarna har redan läst klart 100poängskursen SamhällB, osv.osv. Slut på skoltjatet.

Inatt, när jag borde sovit såg jag på Gossip Girl 1x02 The Wild Brunch. Kollar du inte på det än? Gör det! Antingen kollar du på första avsnittet online
här, eller så får du bättre kvalité här. (Här måste du dock spara filen till datorn, ingen fildelnings grej...men aa) Btw, kanske pga detta jag är trött, haha :D Anyways, älskar Gossip Girl.

Cheers



I close my eyes and what a beautiful sight...

image545


 
Lite bilder från den gångna veckan.... Idag är jag allmänt trött. Var och tränade, Ellen ligger på sjukhus (har gjort det sen i fredags!), tror jag håller på att bli sjuk, missade en buss, och den andra bussen var en halvtimme försenad. Suck!

Knarkar låtar med Jason Mraz, älskar den mannen! (Nåväl, hans musik i alla fall)

cheers..

Oh, taking your advice and I'm looking on the bright side

Jag tror jag håller på och blir lite av en naturnörd; och så kanske det går när man läser massa matte och naturämnen (Eh, duh). Här är 10 tecken på att du är en riktig naturnörd/kunskapare/pluggis (välj själva):

- Du hittar lappar i väskan med kemiska reaktionsformler nerklottrade på

- Du räknar ut hur många procent i din Biologigrupp som har ett visst namn (Vi har 20% Anna)

- Du säger "Oj, vi har bara en 2 timmar lång biologilektion idag, vad skönt!"

- Om någon frågar om ni ska hitta på något under veckan så utgår du från att du inte kan eftersom du antagligen har massa plugg

- Du känner dig helt förvirrad, rastlös och vet inte vad du ska göra om du kommer hem en eftermiddag och inte har massor med plugg

- Du kollar din skolmail mer än fem gånger per dag

- Du känner dig handikappad utan loggbok/almanacka

- Du tycker att du har kommit hem tidigt om du är hemma 5 (Okej, det är ju inte sent, men tidigt liksom...)

- Du käkar massa värktabletter och går till skolan med 40 graders feber, för du kan ju inte missa delstegsprovet i Matte C

- När ni ska jobba med biologi och kemi slutar det med att ni skrattar så att tårarna sprutar, och nej ni gör inte massa annat, ni pluggar. (Hur kul kan det va liksom?)

Gossip Girl

Igår hade ju Gossip Girl premiär i Usa, och jag såg nyss klart första avsnittet. Det var riktigt bra! Längtar redan till nästa avsnitt. Du hittar första avsnittet här, (längst ner på sidan) och det verkar som att de på den här sidan kommer lägga upp alla avsnitt framöver. Hoppas.

Nighty.

Oh, it's what you do to me


Hey there Delilah - Plain White T's

Här är låten jag nämnde tidigare...kan inte tvinga er att trycka på play och lyssna på den, men om ni gör det kommer ni inte ångra er, jag lovar... :)

Miles apart, close by heart

Nu har det gått en månad....
image538
Saknar dig så mycket. Om det bara vore ett år, fine, men jag har lite svårt för "obestämd framtid"....

Julia skickade en underbar låt till mig. Leta reda på Hey there Delilah med Plain White T's. Den är underbar!

A thousand miles seems pretty far,
But they've got planes and trains and cars,
I'd walk to you if I had no other way,
Our friends would all make fun of us,
And we'll just laugh along because,
We know that none of them have felt this way,
Delilah I can promise you,
That by the time that we get through,
The world will never ever be the same,
And you're to blame.

Hey there Delilah you be good,
And don't you miss me,
Two more years and you'll be done with school,
And I'll be making history,
Like I do,
You'll know it's all because of you,
We can do whatever we want to,
Hey there Delilah here's to you,
This one's for you.

"Hej. Bara så du vet, så vet jag att jag ser ut som en trollunge i håret..."

Rubriken sammanfattar ungefär hur jag hälsade på folk, eller, mina vänner iaf igår. Kände mig lite som en trollunge i håret, av och till. Orkar inte leta rätt på någon bra före-bild, men såhär är det iallafall efter klippningen. Mer nöjd idag än förrgår. Håret är längre bak, fast det syns inte på bilderna, men där är det nästan lika långt som innan. Ha i åtanke att bilderna togs typ halv ett på natten (när jag kom hem fr kyrkan), så håret har liksom ...varit hela dagen, och jag ser helt trött ut.

image532 image533
Såhär såg jag iallafall ut igår, fast med håret utsläppt största delen av tiden:



Svart, tight, klänning: Gammal (från den tiden man fortfarande sa Hennes om H&M, enligt etiketten därbak).
Prickig lös tee: Monki
Tights: Indiska
Skor: Skopunkten
Väska: Second Hand
Guldsmycken

Var och tränade på World Class igår (fredag) med Ellen, vi körde maskiner i gymmet (och vi var inte helt lost, utan vi visste faktiskt vad vi gjorde, Surprise). Det var trevligt.

Cheers


Cause I had a bad day.....

Okej, inte jättedålig kanske. Men lite. Höll på att bli överkörd två gånger, först av en bil, men Ellen skrek till och fick mig att stanna, sen av en buss, när jag cyklade och höll på att ringa pappa på mobilen samtidigt (A), främmande person (vände mig aldrig om :$ ) skrek till bakom mig och jag tittade upp, såg bussen och stannade. Busschaffören tittade ner å mig väldigt strängt när han körde förbi... :S

Var och klippde mig. Inte nöjd. Men det kan bero på att jag har håret fullt med jox, hoppas det är bättre imorgon. Ny frisör - har aldrig blivit klippt så fort förut, brukar ta en halvtime, tog knappt en kvart nu... (Inte säker på att snabbheten var positiv dock).

Hade biologiprov idag, vet inte hur det gick... Fick MVG på matteprovet iallafall, piew, känns skönt. Var och provtränade på Nautilus med Ellen i Tisdags - det var väldigt väldigt bra men, lite dyrt. Har fått två veckors gratis provträning på World Class med Ellen, så imorgon ska vi dit, tror inte vi går på något pass då dock. Var lite billigare där, och det verkar ju också bra. Får se om det mäter upp till Nautilus... men det blir nog bra.

Snacka om tråkigt, stolpigt skrivet inlägg. Isch. Nu ska jag plugga.
Cheers

Sjuk

Jag sällar mig till sjuka klubben. Usch. Hyperförkyld, "Jag-kan-knappt-andas-eller-svälja"-ont i halsen, och huvudvärk som dunkar. Har dock inte haft tid att vara sjuk, så jag har gått till skolan ändå. Hade fyra timmar biologi idag i sträck, och man missar asmycket om man inte kommer. Men imorgon är det fältstudier (och att gå flera mil när man är sjuk är nog ingen hit), så då är jag nog hemma. Detta var min version av ett sympati-inlägg, där jag hoppas att någon tycker synd om mig. Patetiskt. Nu måste jag verkligen sova!

image531
Känn  sjukheten...-_-

Dagen med det fina ljuset

image530


Älskar den här bilden. Den är så ljummen höst, så vackert ljus, så kvällssol, så oss. Helgen (Fredag-Lördag) har spenderats ute på Stegeborg, uppstart för höstens ungdomsarbete i kyrkan. Vi åkte alla gemensamt från stan runt klockan sex, men när man är ung och har vänner med körkort kan det ju ta lite extra lång tid att komma ut. (Vi kom väl trekvart efter alla andra kanske?) Första stoppet var godisköp, andra stoppet skedde när jag och Linn samtidigt kläckte ur oss om hur perfekt ljus det var för att ta kort ute. Emil tog Linn på allvar när hon sa "Kan vi inte stanna och ta egobilder?", och parkerade vid vägkanten.

Sagt och gjort. När vår käre pastor Henrik körde förbi på vägen (efter att ha lämnat sin dotter på Stegeborg), såg han oss och tutade. Nog fick han sig ett gott skratt när han såg att vi stannat bilen vid vägkanten, och sprang runt som yra höns mitt ute på ett fält, och vinkade som galningar.

We are having the time of our lives.

Onsdag

De tre första bilderna togs tidigt på morgonen, och man ser verkligen hur trött jag var!



Jeans - Acne
Lila typ-långärmad tee - Monki
Stövlar (typ 9 cm klack :s ) - Minns ej, USA förra året...
Kofta - Hittad hemma
Väska - Vintage
Armband - Indiska

Idag hade jag platt hår. Kändes väldigt konstigt, kommer nog aldrig vänja mig vid det. Men samtidigt känner jag mer än ofta att jag mycket hellre skulle ha sånt hår jämt... mycket mycket lättare att ha och göra med ju än massa struliga lockar. Anyways, detta är anledningen till egobilderna XD.

Outfits

Här kommer lite outfits från måndag och tisdag (sorry, lite suddiga bilder) :



Jeans: Cheap Monday
Randig 3/4 tee - ONLY
Gula peeptoes - Skopunkten
Svart hood - H&M
Väska - Vintage



Tee - New York
Kjol - Lånad av syster
Kofta - Lindex
Sjal - Åhlens
Väska - Second Hand
Skärp - Second Hand
Tights - Indiska


Dagens citat

Angående de svenska Mohammed-karikatyrerna:
-...och de eldade upp en Fredrik Reinfeldt-docka och brände en svensk flagga.... Fast, de hade visst gjort flaggan grön och gul istället för blå och gul...
-Näe, det var väl i Smedby?
-Va?
-Eller va?

Och angående nästa veckas fältstudier:

-Hur långt gick vi sist?
-Jag tror vi gick lite över en mil
-Va?! Jag trodde vi gick flera mil...!!! Kommer vi gå lite kortare nästa gång eller?
-Nej, vi kommer nog gå lite längre
Ellen brister ut i ett högt förtvivlat gapskratt - Ahhhh, hahaha, jag blir så deprimerad!

Sno stilen: Preppy Upper East Sider

70308-522

För att fortsätta på temat Gossip Girl (jag kommer troligtvis tjata en hel del om det här i bloggen, nästa Veronica Mars kanske, nu när jag sett alla de avsnitten :D ), så slänger jag in ett kollage med sno stilen: Blair, Preppy Upper East Sider.

Kappa - Celine (Net-a-Porter)
Väska - Wera (Åhlens)
Blus - Topshop
Cardigan - Lindex
Kjol - H&M
Knästrumpor - Lindex
Skor - Topshop
Hårband - Lindex

Starbucks kaffe är väl dock lite svårare att få tag på, men...

Gossip Girl

Nu är det bara 17 dagar kvar! 19 Septemper har Gossip Girl premiär i USA på CWTV. Måste erkänna att jag inte läst böckerna, men jag har sett sneak previews på hemsidan, och det verkar bli bra; väldigt väldigt bra. Skådisar som Blake Lively (Sisterhood of the travelling pants) och Leighton Meester (Veronica Mars) i rollerna som Serena och Blair.

Förresten, ni har väl inte missat sidor som alluc.org och quicksilverscreen.com? Här finns i princip alla tv-serier som är värda att se uppladdade (eller åtminstone länkade till). Härifrån tänker jag följa serier som Gossip Girl, Life is wild och liknande, utan att behöva ladda ner något olagligt (vilket mina föräldrar blir galna om jag gör så... :D) Hursomhelst, kolla på sneak previews från Gossip Girl här. (bläddra ner lite i listan så finns det massor)


image521


177+8=185

185, så lång blir jag i klackar. Då känner man sig bra lång vill jag meddela. Hade skorna på mig hela dagen, förutom när jag och linn sprang upp en snabbis på stan (jag erkänner, jag hade andra skor med mig), men kom fram till att mina nya bruna klackskor faktiskt är riktigt bekväma att gå i. Anyhow, såhär såg jag ut igår:



Jeans: Cheap Monday (överanvända eller vad?)
Body: Weekday
Kofta: Lindex
Skor: Skopunkten
Sjal: Kenya
Jacka: H&M (måste verkligen införskaffa en höstjacka dock)
Väska: Vintage; The Fargo (min ögonsten)
Armband och örhängen (nya): Indiska