Och så var även denna jul förbi....

   
  

Oj, jag fick förvånansvärt många julklappar i år, orkade inte ta kort och lägga in bilder på allt, dessutom hade det nog varit ganska trist dessutom för er läsare. Anyways, här kommer de på bilderna:

1. Detta var en tidig julklapp, som jag egentligen fick en vecka innan jul. Det är ett pärlhalsband, äkta, som jag fick av morfar. Det har en gång tillhört mormor.

2. Den underbara gråa klänningen från H&M är äntligen min. Rosett, underbart tyg, plisserad nertill. I love it.

3. Sockorna från farmor. Uj, jag behövde dem verkligen, jag tror jag har överanvänt de jag fick sist, för de är smutsiga och luktar...konstigt... Att dessa är jättefina gör presenten ännu bättre

4. Två ljuslyktor från Kosta Boda. Jättefina, blir urmysiga att ha i mitt rum.

5. Jag har ärvt massa guldsmycken från Mormor. Fr. v. Guldkedja, matchande guldkejdearmband (?), 18 k. Guldhängsmycke med en diamant, samt en guldklocka.

6. Jag älskar den är handkrämen, den luktar så underbart att jag skulle kunna sitta och lukta på den.....länge!

7. Wiie! Massa stabilopennor, alla nyanser. Perfekt, min förra omgång håller på att ta slut!

I övrigt fick jag följande (hoppas jag får med allt :S)

♥ Schampoo, balsam, curldefiner från Matrix
♥ En resa till Stockholm med syster inkl. mat (L)
♥ Tre (!!!) olika portmonnäer (stavning?)
♥ Ett par tofflor
♥ En kruka med svart-vitt blommönster från Indiska
♥ Komplett set, ansiktsmask, duschcréme och hårspännen
♥ Bok med söta bilder och fina citat /( Jules
♥ Badskum
♥ Ett par svarta "knopp-örhängen" och ett svart halsband...typ
♥ Ett sött smyckesskrin
♥ Pengar
♥ Två skissblock
♥ Bok om akvarellmålning
♥ Tåstrumpor med mammas kommentar "Jag tyckte de såg så roliga ut, vill inte du ha dem kan jag ta dem" :P
♥ Bok; Jerusalem Interlude av Bodie Thoene

Oj!.... Och slutligen, presenten som inte var varken till mig eller från mig, men som jag tyckte var julens kanske roligaste händelse: MIN BROR HAR FÖRLOVAT SIG ♥  Tihi... lycka 

Anyways... kanske återkommer med lite mer julaftonsbilder snart.

Kram
 

Jul utomlands

"Vi bor i en villa med pool, strand, och en helt underbar takterass. Sanden är vit, havet är turkosblått och palmerna viftar. Vi har redan gjort så himla mycket! Första dagarna var det mest slappa, sola, snorkla och äta god mat (finns ett rev precis på våran strand, såg en rocka igår!), men igår var vi först vid en "cenote" (tror inte det finns ett ord för det på svenska, finns bara just här) och snorklade. De är undervattensgrottor med stalaktiter och stalagmiter och allt vad det heter. Fladdermöss också, och superhäftiga stenformationer."

Älsklingsanna spenderar jullovet ett mexiko, fick ett mail från henne igår, och allt låter helt underbart! Hon har simmat med delfiner (!!!), snorklat i undervattensrev, har en egen privat strand vid huset och njuter av värmen. Någon mer som vill byta ut en svensk snölös blaskjul mot det?

Saknar anna så mycket! Hon kunde inte ens närvara vid den årliga julfesten! Längtar tills hon kommer hem igen, tills dess får du se till att njuta av Mexiko hun!

Ciao, Cary

Julfesten med gänget

Jepp, som traditionen bjuder var det återigen dags för julfest, hos Julia. Här följer ett urval av de cirka 300 bilderna som togs igår.

1.  2.  3. 4.  
5.  6. 7.  8.  
9.  10.

1. (Går)dagens outfit. Grå klänning från Indiska, "ljussvart" (enligt mina kompisar) långärmad tee från VILA, strumpisar, Svart liten väska från Farmor, Pärlhalsband ärvt av mormor och en sammetsrosett i håret.
2. Jag och Julia fördriver tiden då vi väntar på de andra genom att leka med självutlösaren
3. Erhm, vi hade ingen julgran på Julias rum i år, så jag och Julia tog saken i egna händer. VI snodde en växt från vardagsrummet och pyntade den... :P
4. Hallå!? Ingen av de andra hade hunnit rimma till paketen, så de satt i en timme och klurade medans jag låg på sängen i tristess och...
5....lekte med kameran.
6. Wiie, lets make kola!
7.Öppna paket (ujujuj, vad länge vi sköt på det, alla ville ju ha det kvar.. tillslut brast det dock :P) och äta...
8. ...kolan, som dock smälte ihop igen. Vi hade faktiskt delat den.
9. Känner ni den rättvisa fördelningen av sängen? Julia (2) vägrade flytta på sig, så jag o Julia (1) klämde ihop oss vid gaveln.
10. Skumtomte is the shit!

Yup. Sen var det jufika, pepparkaksfrosseri, Fuglesang-landning, slutet av Ocean's Eleven, tjejsnack, traditionsenligt pizzabak, pizzapicknick på Julias golv, och till sist; sömn.

Christmas collection of 2006

Med ännu en delightful julfest med gänget avklarad, bilder kommer senare, så tänkte jag att det var dags för ett nytt inlägg. Jepp, såhär ser mina julklappar (de jag ger alltså) ut. Temat är genomgående brunt och rött, med touches av vitt,naturfärgat snöre, hjärtan och guld.


70308-308

De två längst bak till vänster, blev hopplöst fula. Jag var nöjd med alla utom de två. Får väl se om jag kan göra något åt det ikväll; tills dess skyller jag på att de hade en helt hopplös form att försöka slå in. Verkligen omöjliga, och tror ni då vi har någon lagom stor kartong alternativt wellpapp hemma? Nej, of course not. Menmen. Jag blev väldigt nöjd med Farmors ena paket, det med guldsnöre som står längst fram. Och Andreas&Martinas paket, det till vänster med två små minipaket som hänger från det större paketet, det ganska rektangulära.

Well, nu vill mamma och pappa att vi ska fika. Har vi tid med det? Obviously (oj vad mycket swinglish det har blivit nu...). Jag kan inte riktigt fatta att det är julafton imorgon... det är första året hela familjen inte är samlad kring matbordet, min bror kommer inte hem förrän efteråt, då  han och hans flickvän spenderar första halvan av julafton hos henne, i Örebro (!?) och sen tar tåget och kommer hem till julkklappsöppningen...typ. Jag citerar Linn; "Asså dom är som ett gift par....fast värre!" Japp. Gemensamma julkklappar får vi av dem i år också. Men what? They're cute ♥

Ciao, Cary

Off again

Yup, imorgon har jag sovmorgon deluxe, börjar klockan 15.00, och slutar 16.30. Därför bär det nu av till Linn, där jag ska sova över. Lite sömn och mycket tjejsnack. See you tomorrow.....

Ciao

Linn the beautiful

70308-306

Julfesten

70308-307

Ja, som säkert syns på bilden var detta då kvällen led mot sitt slut, då alla är skapligt trötta och helslut efter en hård skolvecka. Det är konsert, en väldigt bra sådan, men vi valde att kollapsa i trappan istället för att aktivt fokusera på det... erhm, ja konserten.

På bilden skymtas min nya guldiga klänning som tröstinhandlades på H&M samma dag, då den vackra gråa med en rosett som jag hittade, inte fanns kvar. I den, svarta strumbyxor och 8-9 cm höga klackar var jag cirka 1,85 lång, och jag gick rrunt och kände mig som en jätte. Fast en ganska finklädd sådan. Dagen till ära hade jag plattat mitt hår, och det tog en stund kan jag lova. På bilden ses även min darling
Julia, söt som socker.  Fler bilder kommer så fort jag får kameran o funka som den ska.

Ciao

En medelhavslunch i mörkret

Ute regnar det. Det blåser. Det är kallt. Jag står helst bara och drömmer...

Hemma är det varmt och  mysigt. Jag åt en lätt lunch till middag förut. Det var lite medelhavskänsla över den, därav rubriken. Det var gott krispigt hemgjort grillad vitlöksbröd. Hemgjort från scratch. Till det var det en kall delicious sallad, med grönsaker, rödlök, fetaost, kyckling och citronsaft. Och så en underbart god dressing. Det var det godaste jag ätit på länge. Creds till mig för brödet, creds till mamma för resten. Nu ska jag gå och filosofera över livets djupa problem ett tag. Eller mina egna, enbart. Ibland regnar det överallt. Som nu.

Nu är det jul igen....

Har du köpt en chokladkalender?
Nej, faktiskt inte...
Om ja, har du öppnat några luckor för tidigt?
Usch, det vore ju ett hemskt brott!
Har du hunnit med att köpa julklappar?
Nej, jag blir stressad, har massor kvar och jag som alltid brukar vara ute i god tid
Till vem är det svårast att köpa till?
Min storebror
Dricker du alkoholfri glögg?
Nej, glögg smakar ju jätteäckligt
Har det hänt att du aldrig stressat inför julen?
Nej, jag har alltid jättemycket att göra sista dagarna.
Hur många stjärnor ger du till årets julkalender?
Har bara sett de 3 första, såå...
Säg en person som du velat säga "God Jul"
till men aldrig vågat/orkat eller kanske glömt?

Ingen, jag säger "God jul" till de jag vill.
Vem är det som julpyntar hemma hos er?
Olika. Oftast är det en gemensam syssla. Men jag är den som bestämmer hur granen ska se ut (även om de andra i familjen inte förstått det, så bestämmer jag - hahaha)
Älskar du att få julklappar eller att ge bort?
Det är nästan lite roligare att ha köpt något riktigt lyckad och se hur glad personen i fårga blir :)
Vill du fira julafton utomlands eller i vårt kära Sverige?
Sverige, men visst skulle det vara skönt och åka utomlands också..
Känner du någon julstämning nu?
Nja, jag är för stressad och har för mycket att göra. Hinner inte med någon julstämmning än :S


Listan kommer från
Mayflower

Svara ni också =)

Cary

Julkalenderns topp tre

Årets julkalender har jag bara sett första avsnittet av, pinsamt. Ända sedan avsnitt ett har jag tänkt att jag ska "se ifatt" på svt.se, men tack vare allt plugg har jag inte hunnit det. Nu, när jag missat åtta avsnitt (typ 2 timmar) känns det lite jobbigt att ta igen. Jag har inte tid! Här kommer hursomhelst mina tre favoriter genom tiderna.

1996 - Mysteriet på Greveholm
En spännande men också rolig historia om en knasig familj som firar jul på ett gammalt slott där det finns både tjuvar och spöken!
//Beskrivning av www.svt.se
Jag var bara fem år när den här gick, men jag kommer ihåg den så fruktansvärt väl. Jag tyckte den var både rolig och spännande. En klar favorit!

1995 - Jul i Kapernaum
En saga om en stad, om människorna som bor där och om en stjärna som lagt sig ned för att vila.
//Beskrivning av www.svt.se
Här var jag bara fyra år, och jag kan inte påstå att jag minns så jättemycket, eller att jag kommer ihåg  vad som hände i slutet. Jag har dock vissa minnesbilder av den, och jag minns att den var spännande. Någon mer än jag som minns en stor typ, isvägg, och en hemlig gång, eller inbillar jag mig bara det? :S

1989 - Ture Sventon privatdetektiv
Ture Sventon på äventyr i Lingonboda, Arabien, London och Stockholm.
//Beskrivning av www.svt.se
1989 var jag förstås inte född, men jag har sett denna i repris flertalet gånger. Mannen med semlorna (temlorna) som egentligen heter Sture Svensson men inte säger S, har alltid varit rolig och spännande att se på. Vem minns väl inte Vesslan...?


Tips: Har du sett någon av dessa som barn och tyckt de var bra finns risken att du förstör detta intryck genom att se dem igen med "vuxnare" ögon. Dock funderar jag på att försöka hitta och se på Jul i Kapernaum igen eftersom det enda jag imprincip kommer ihåg är att det var jättespännande och bra. Men som sagt, då kanske jag förstör min lyckliga illusion =)


Cary

En gårdagens

70308-30370308-302

x Vit kortärmad tee
x
Svart klänning
x Blå lång kofta
x Stickad svart/grå/vit oversize kofta
x Strumbyxor
x Grå yllesockar
x Svarta vagabond stövlar
x Vit mössa
x Svart liten väska

Sistnämnda, väskan, fyndade jag hos farmor igår. Den är jättesöt, lagom stor när man bara ska ha värdesaker, mp3, läppglansen/läppbalsamen och annat smått och gott med sig, och har flera söta fack.

    

Well, tillsvidare smurfar jag runt i min (okej, farmors) vita mössa. Yeah :)

70308-299


Cary

Skynda, skynda! Du har väl inte glömt...?

Om åtta minuter börjar Veronica Mars på tvåan. Jag, som sett avsnittet typ fem gånger för att det är så fruktansvärt bra, kan avslöja att det är det typ bästa/mest dramatiska avsnittet på hela säsongen!!!! För allt i världen, missa det INTE! (P.s. förbered er på att gråta en skvätt :'( )

Oups, bara sju minuter kvar nu! Hurry!


Från en uttråkad bloggare till en annan

Höger- eller vänsterhänt? Jag är högerhänt.
Humör just nu:? Dåligt. Är trött och väldigt frustrerad.
Favoritgodis? Choklad.
Är det nåt du absolut inte äter? Blodpudding, räkor/kräftor och oliver 
Kläder just nu? Jeans, långärmad tee från VILA, och en sjal.
Musik just nu? Ingen, faktiskt rätt så ovanligt..
Vad sa du senast? "Ja, jag ska gå och lägga mig snart" till mamma.
Om du var tvungen att leva i en annan tidsepok, vilken skulle du välja då? 1700'talet.... eller något sådant. De hade så fina kläder då! (om man var rik vill säga)
Sommarplaner? TIllräckligt tacksam över att det snart är jullov, har inte haft tid att tänka mycket längre.
Fisk eller badkruka? Fisk.
Saft eller alkohol? Saft!
Hur många kuddar sover du med? Två. Fyra prydnadskuddar varav några får bistå när jag ligger o läser och vill ha extra ryggstöd. (För det vill ni ju veta!)
Favoritväder? Soligt.
Om du var fast på en öde ö, tre saker att ta med? En båt? Nej allvarligt talat, en dator med internetuppkoppling (erhm, host; troligt) en säng (med kudde och allt sådant) och ett bibliotek alt. bokaffär :) Vadå i-lands lista?
Spelar du nåt instrument? Erhm, blockflöjt...? (typ en gång om året..men jag kan)
Morgon- eller nattmänniska? Nattmänniska
Sparare eller slösare? Mittemellan
Vem är viktigast för dig? Gud
Tror på liv på andra planeter? Ingen aning. Klarar mig utan den vetskapen
Har du några homosexuella vänner? Nej...Min kompis har en kompis :P
Tror du på att det är möjligt att vara trogen för alltid? Ja, absolut
Hur många barn vill du ha när du blir stor? Två eller tre
Bio eller promenad? Beror helt på vilket humör jag är på, men bio är svårt att tacka nej till...
Är du kittlig? Nope
Snarkar du? Nej
Stjärntecken? Vattumannen
Äckligaste insekten? Nattfjärilar
Det här är jag bra på? Att komma ihåg massa saker
Bästa bok: OJ! Jag läser så mycket, skulle kunna radda upp ett helt bibliotek här... Men bibeln är nog ändå bäst ;)
Om du fick välja en superkraft, vad skulle du välja? Att kunna flyga
Vad vill du jobba som? Hjälp. I don't know
Chips, morötter och eller godis? Godis... om man inte får välja en annan frukt/grönsak istället för morot..
Pizza eller hamburgare? Hamburgare, John's hemgrillade cheeseburgare är svårslagna
Skriver du dagbok? Japp
Tänker du någonsin tatuera eller pierca dig? Nej, har hål i öronen och det räcker väl.
Stökigt eller välstädat? Välstädat
Gungar du på stolen? Ja, i alla fall när jag är uttråkad.
Skulle du någonsin få för dig att hoppa bungy-jump? NO way!
Vilken hand håller du gaffeln i? Varierar beroende på hur lat jag är, haha.
Hur många syskon har du? 3
Är du rädd för blod? Jag tycker inte det är trevligt om man säger så, men rädd, nej det är jag inte.
Saltar du på maten? Ja, om det är dåligt saltat
Gillar du att sjunga? Yes box :)
Anser du att du är stark? Erhm, host....psykiskt, ja.
Brukar du sola? Ja, naturlig sol (ej solarium)
Vad gör du om du får hicka? Dricker lite vatten.
Använder du knark? Men, daah. Of course not!
Kaffe, te eller inget? Inget.. det är liksom pest eller kolera: Stinkande sörja eller badvatten med smak.
Vad längtar du mest efter just nu? Jul, julafton och jullov. Och lite choklad medan jag väntar.

Snott listan från
Mayflower

Hjälp

Snart är det årets stora ekumeniska julfest, och någon humoristisk människa (sarkasm?) kom med den fyndiga idéen att det skulle vara maskerad, tema: drömyrket. HJÄLP, säger jag då, jag har ingen aning om vad jag ska klä ut mig till! Jag tänker inte spöka ut mig till...astronaut eller nåt (det vill jag ändå inte bli så, problemet löst), men kom gärna med tips, till någon lite mer neutral utstyrsel, som ändå inte är tråkig.

Solong, Cary :)

Ny design - igen

Många andra bloggare möblerar om sin sida såhär till jul. Trots att jag nyligen ändrade om fick jag lust att göra samma sak, och tadaa, här är resultatet. Inget flashigt,  men lite julkänsla.

Snart god jul, Cary