Quickie

Oj, här har det inte uppdaterats mycket alls på väldigt länge. Men för att sammanfatta det som hänt sen sist:

x Den årliga julfesten med gänget. Det blev massor med superfina julklappar (Vi får ihop sjuuukt mycket paket för att vara så få), pzzabak (juligt va? haha. men är det tradition så är det), film, fika och massa prat. Mys helt enkelt.
x Julafton. Min nya älskling; iPoden. Haha, den är underbar. I övrigt var det en fin jul (trots snöbrist), med familjen och morfar & farmor. Spelat massa spel, öppnat klappar, ätit och haft det allmänt trevlans.
x Idag träffades vi för att ha lite farvälfika. Sorgligt va? Haha. Fast vi flumade mest runt, och jag sprang omkring och förklarade för Julia om den gröna lappen, valutaväxling, kontrollerade att hon tänkt på allt och tvingade henne att skicka ett sms minuten hon landat. Imorgon åker hon nämligen till USA i två och en halv vecka för att bo hos anna. Jag är inte alls avunndsjuk... Haha.
x På tal om det har jag flera nyheter, stora, men jag väntar tills alla detaljer är utklarade tror jag.
x Imorgon blir det nyårspartaj, och jag ska nu försöka lösa min stora klädkris. Help!

Vad ska ni göra på Nyår?

Krams

35½ timme vaken, 1½ timmes sömn

Med 12 timmars sömn i bagaget är jag nu tillräckligt pigg för att skriva om det händelserika Luciadygnet, och vi kan ju börja klockan 20.00 den 12 december. (Tänker  skippa detaljer kring delen om den 40 minuter försenade anslutningstaxi-buss grejen, men det var kallt, vill jag säga. Fast jag såg ett jättetydligt stjärnfall!)

20.00 Jag anländer till kyrkan, som är helt nedsläckt, låst och tom. Nåväl, tänker jag, och kryper ner i närmsta soffa, lyssnar på julmusik, läser i en ruskigt bra bok, och äter choklad som jag fått av Morfar. Går omkring lite i restaurangen och fördriver tiden. Tjuvsmakar en ruskigt god pepparkaka.

21.07 Emil ringer. De är i affären och handlar julfika till oss och de vi ska lusa hos. Undrar vad han ska köpa. Undrar vilka som kommit. Ingen, säger jag.

21.09 Ringer David. Frågar vart de är. Lirar singstar i Baptist, säger han. Jaha, ni vet att vi skulle träffas här klockan nio va? säger jag. Va? säger han, det visste jag inte. Suck. Sen säger han "Dennis säger att Jonas ringt och han står utanför. Springer och öppnar åt Jonas.

21.35 Alla har typ kommit, blå korridoren och kapprummet intill är helt plötsligt dränkt av Luciakläder, påsar och väskor.

22.00 Övar in stämmorna på sångerna vi ska sjunga, diskuterar när vi ska åka, tydligen har Lasse ett ovänligt morgonhumör... Jag och Linn sätter oss i restaurangen och har ett djupt tjejsnack. Helt plötsligt sitter fyra killar där också. Udda samtalsämnen som vanligt. Kvällen fortsätter men ...öh...jag vet inte riktigt vad vi gör faktiskt. Luddigt.

01.03 Fikar lite. Dricker julmust, äter saffrans..längd, pepparkakor med mera. Om vi var flumma innan, så är det riktigt ila nu. Jonas gör en gubbe av en pepparkaka, alla skrattar, väldigt mycket.

01.37 Sprider ut oss i kyrkan. Killarna förpassas till soffor, medan jag, Linn och Kristin invaderar barnrummet i källarne, som är fullt med madrasser och kuddar. Försöker sova lite.

03.10 Väcks av en riktigt hemsk, gäll melodi. Lyssnar på melodin i ungefär en minut, innan Kristin ropar "Karin!!" och pekar på min mobil. Ojdå, det var visst den som ringde, väckarklockan. Tvingar oss själva att gå upp, går upp på nästa våning till killarna. Fortfarande grejer överallt.

03.16 Gör oss iordning, samlar ihop grejer, kokar kaffe. Tar längre tid än vi räknat med.

03.40 Åker mot Susanne i Skärblacka. Fryser, halvslummrar, skrattar och lyssnar på dålig musik på radion.

04.00 Ligger efter i tidsplanen som jag lagt upp, och som jag verkar vara den enda som bryr mig om. Framme oss Susanne. Harklar våra nyvakna halsar, har svårt att tända ljusen eftersom vi bokstavligen talat skakar av köld. Ringer på. Sätter igång brandlarmet två gånger och lämnar ett kort.

04.30 Lussar hos Johnny och Lena. Allt går bra, förutom att jag råkar sjunga "mörka ljus" istället för "vita ljus". Hur klantig kan man vara? Okej, klockan är inte mycket....

04.50 Hämtar julmusten vi glömt i kyrkan, Emil åker och köper mer fika, han lämnade för mycket hos Susanne. Åker mot Vikbolandet och Henrik m familj.

05.20 Vi vet att vi ska svänga vid Östra Stenby. Åker förbi, vänder vid Östra Husby. Tar 15 minuter att åka tillbaka. Svänger vid Ö Stenby. Har ingen aning om vart vi ska. Åker vilse

Under vår 1 timme långa runtirrning på små avvägar hinns följande med:
x Jagas av en galen bonde som tror vi stulit hans gris eller nåt?
x Backa in i ett träd
x Köra i diket

06.00 Ger upp. Åker in mot stan, lussar oss Lasse m familj. Han var vaken :) Emil tittar igenom korten han och Kristin gjort, och viftar med Susannes, frågar "Vilken gav vi till Susanne egentligen?" Kommer fram till att det antagligen var den där de på skämt rimmat på Susanne och tyrann. Pinsamt.

06.50 Väcker Samuel med 10 riktigt högljudda verser av Staffan. Skrattar lite. Går ut.

07.10 Emil rusar iväg, han börjar 07.30. Vi andra åker in till stan. Lämnar av lite folk. Jag byter kläder i bilen.

07.30 Jag Alex och Linn lämnas av på McDonalds, äter frukost. Känns som kväll - mörkt och massor av folk.

07.45 Går till skolan.

08.00 Ser på skolans Luciatåg. Låter lite halvfalskt, de tar inga stämmor, sjunger väldigt lågt och det är versar om döende tomtar. Mysigt...eller nåt.

08.50 Har kemi i 3 timmar och 45 minuter, ungefär. Höll på att somna under föreläsningen.

12.45 Går på stan och köper julklappar. Åker hem 14.40 med bussen (den gick inte förrän då, hej jag bor på landet) Kommer hem, sitter vid datorn, pluggar kemi, pysslar med lite annat. Somnar 20.30

1. Tog bilden för att visa hur ensamt och öde det var när jag satt och väntade.
2. Fika runt klockan ett
3. Klockan 3.15, yrvaken alex
4. Redo att lussa
5. David som verkar ganska pigg börjar sjunga för fulla halsar. Gäsp
6. Iskallt, utanför Susanne m familj
7. Brandvarnaren sätter igång
8. Johnny & Lena
9. Vilse på Vikbolandet...Vi hade två bilar, det är därför vi står ute och pratar. Ku Klux Klan varning
10. Hos Lasse m familj
11. 10 verser Staffan hos Samuel. Fika & blomma fick även han.

Busybusy

Dåligt med vettiga uppdateringar här på sistone. Den här blir kanske inte heller så vettig, men men... Har inte hänt så jättemycket, har mest pluggat. Haha. Ska bli fruktansvärt skönt med jullov snart. Min vän Eilis i England får jullov redan den12:e, men börjar ändå inte förrän typ 7:e januari igen. Host. Inte alls avundsjuk.

På tal om jul, så köpte jag första julklappen idag. Känns skönt att äntligen ha börjat, har inte haft tid tidigare liksom.. Då var det bara typ 16 personer kvar då...hrm,

På torsdag är det Lucia. Imorgon natt blir intressant. Haha. Men, my lips are sealed. Mer om det senare. ^^

We can't go on together, with suspicious mindsÄr det bara jag som tycker att det här var helt
fantastiskt, och att Amanda borde ha vunnit?

(Även om det brukar gå bättre för tvåan xD)

mayle

image591

                                             Jag gillar mayles kollektion. Kika härNarnia

Äntligen, även om filmerna håller långt ifrån samma standard som böckerna. Se trailern här.

Fever

Jaha, man är inte supermänniska alltså. Stressen och pressen hann ifatt även mig, och om det inte lät så löjligt skulle jag nog påstå att jag håller på att bli utbränd eller nåt. Sitter här med feber, huvudvärk, halsont, magvärk - ja ont typ överallt...

Men jag har verkligen inte tid att va sjuk. Får väl kosta på mig att vara hemma imorrn även om det blir mest plugg ändå, men oavsett hur jag mår måste jag till skolan på torsdag. Nu ska jag iallafall sova.

"Martin har...Martin har svalt Jesus!"

Idag var det adventsfika hos Natta ute i hålornas håla; Krokek. Laddade för en mycket trevlig dag och mycket trevligt folk (lalala) plockade Samuel upp oss 10.38 utanför kyrkan. Väl hemma hos Natta var det fullt med folk varav jag, Alex och Linn kände typ...en handfull. Men det var ju trevligt. Natta är typ världens mest sociala människa, och på samma sätt som Julia kan bli helt chockad och skrika i förfäran så blir Natta lika barnsligt uppspelt när det blir som hon har tänkt sig. Det är svårt att förklara... men när det kom en billast med folk hon inte var säker på om de skulle komma hoppade hon upp och sprang omkring och sa(ropade) på breeed Aneby-dialekt "Åååååh vad rooooliiigtt! Vad kuul att ni kom! Åh, Jag måste taa lite luft. Det är såå häääärligt. Jag älskaar juuulen!" (och så sprang hon ut på trappan med ett enormt leende). Lika härligt att se varje gång. Haha. Eller som Tim, hennes bror sa. "Asså, Natta har hållt på sen halv sju imorse! Hon kom in och sa åt mig att det var dags attt gå upp, och jag är jättetrött!" Och visst, Natta har planerat sitt adventsfika sen förra årets första advent, då hon hade det sist. Nåväl. Jag kan hålla på att beskriva i all evighet, men vissa personer måste man bara ha träffat för att förstå hur de är, I suppose.

Anyways. Det bjöds på glögg, nybakt bröd, massa pålägg, pepparkakor, hembakta skorpor, lussebullar, kola, skumtomtar, knäck, apelsinchoklad och massa massa mer. Sen blev man också tillsagd att välja kopp efter personlighet, och man såg ut över Nattas hav av koppar. Minst 40 olika fanns det nog. Men roligast var nog ändå när vi satt i rummet bredvid i godan ro och åt, och helt plötsligt hör man förfärade skrik och högljudda skratt, någon utbrister "Du skojar väl, va, nejmen, Martin!?" Martin håller på att kollapsa på golvet av skratt, och Natta ser helt förtvivlad ut. "Martin har...Martin har svalt Jesus!!!" Utbrister hon i försräckelse. Hon blir en blandning av förskräckt, förolämpad och allmänt chockad. Martin bara skrattar. Det visar sig att han har svalt det pyttelilla Jesusbarnet i hennes julkrubba. "Den bara...slank ner...den var så hal" klämmer han fram mellan gapskratt. Natta klämmer fram något om att hon måste gå på toa. Det var helt sjukt kul, och alla bara skrattade >.< Till en början är folk ändå lite tveksamma till om han bara skojar eller inte, men han visiteras noga och han bedyrar mellan gapskratten att han inte har den kvar...

Det var en helt fantastiskt trevlig dag, med umgänge, nya bekantskaper, helt galet mycket julsång, en exhalterad Natta som rotar fram körhäften och delar in i stämmor, medans hon pladdrar på helt överförtjust, julmat, och mycket skratt. (Och ädelost-och-pepparkaksdegsbollar. Haha). Helt plötsligt innan vi ska åka hem hör vi hur någon skriker "Martin har spytt! Han har kräkts! Jesusbarnet, jesusbarnet!", och vad gör man liksom? Efter ett tag och många skrik senare kommer de in, Kirri med Jesusbarnet i handen, och en skrattande Martin efter. Och..det visar sig att han inte hade svalt Jesusbarnet trots allt. Men kul var det.

Samuel berättade efteråt att Martin hade kommit med ett litet flin, hållt fram handen med Jesusbarnet och viskat "Jag har inte svalt den..." Samuel hade då svarat något i stil med "Lägg den på en bit papper inne på toan, så tror folk att..." Eh ja, ni förstod nog hur den meningen slutade, och på den vägen var det. Nåväl. Nu har jag svammlat nog. Underbar dag iallafall. Och julstämning.

Följande bars:
Tights- Indiska
Vitt linne - Vailent
Vit klänning - New Yorker
Stor marinblå tröja - New Yorker
Örhängen - Indiska
Väska - Second hand
Svarta Converse, stor kofta och halsduk. Nya läppstiftet Lush Papaya användes också >.<
image589image590
Jättefin hissbild...

Speedat

I Torsdags var jag lycklig när jag gick till skolan. En hel dag utan prov liksom! Himmelriket. Dock pallade jag inte mer efter fyra och en halv timmes lång kemilektion, så jag frågade min mattelärare om jag inte kunde få jobba hemma, eftersom vi inte skulle ha föreläsning, utan bara jobba. Det fick jag. Sen kom jag på att det var klubbdag m 10% rabatt på H&M, så jag drog ner till stan i väntan på bussen. Där träffade jag på Johanna, som informerade mig om att New Yorker öppnade idag, så vi gick dit istället. Jag måste säga att jag var lite skeptisk till det hela, men måste erkänna att bara man orkar leta igenom väldigt mycket skit (bildligt talat), så kan man hitta riktigt finfina saker. Gick faktiskt därifrån med en liten påse i handen >.<

Fredag var det slut på friden. Satt i lite över fyra timmar och skrev prov. Det var verkligen en pärs, var nästan lite skakis efteråt. Tog en sväng förbi H&M, köpte ett läppstift jag spanat på länge nu, åkte hem och tog ett långt varmt bad. Härligt. Sen var jag i kyrkan på kvällen. Mucho trevligt. Slut på november.