Suckar och skönhetssömn

Oj. Jag är nu hemma från USA, jag har haft jättetrevligt och shoppat jättemycket. Någon gång, om jag får ork, kanske jag lägger upp lite av mina fynd.

Igår serverade jag på bröllop, brudens klänning var så otroligt fin, precis en sådan jag skulle kunna tänka mig att ha  när jag gifter mig... Aaaww... Jag fick en ros, ett kort och ett biopresentkort på 100:- som tack

Jag sov i 12 timmar efter det, är ändå jättetrött och förkyld. Tills hösten drar igång igen, kan det nog bli en smärre paus från bloggen.

Ciao for now, Cary

Ocean City

I believe in pictures doing the talking. Less is more.70308-172

70308-173
70308-174
70308-175

70308-176

70308-177



To me, to you, to mat. Home on wednesday.

Ciao

Minnen, Vänner och New York

Ett lite kortfattat inlägg, för att sammanfatta de senaste dagarna. Jag skulle träffa några gamla kompisar, och var Hyper nervös (!!!). Innan åt vi en lätt lunch på The Parlor House

70308-167
Jag och min bror på The Parlor House

Efter sol och bad på Fountain Head Country Club, åkte vi till Zimmermans.

70308-168

Jag, Gabby, Katie och Beth..jag vet, jag ser ut som en tomat...ugh

SEN, åkte vi till New York! Kortfattat-

70308-171

Lobbyn i hotellet, mitt på manhattan

70308-170

Times Square à la moi

70308-169

En hemsk närbild på mig, på Starbucks.

Ciao


Dag 3, Deep Creek

Deep Creek. Needs to be summoned up. Det var en underbar dag, Temperaturen I luften låg runt 33-34 och i vattnet runt 27-28. Ljumma brisar, en snabb båt och väldigt mycket sol.

 

Dagen började med den ca 2 timmar långa resan. Väl uppe i stugan, blev jag lätt chockad. Husen (Dom hade två stycken bredvid varandra) var enorma, och de kunde lika gärna varit mindre slott. Högt till tak, snygg inredning – Jag var riktigt imponerad. Bilderna gör varken hus eller utsikt rättvisa, men det är ett gott försök.



70308-16070308-158

Huser utifrån...hela fick inte plats på kameraskärmen....
70308-157
Stort och lyxigt kök- Sex spisplattor. Bakom är en stor lyxig marmorbänk med enkel silverho. Riktigt snyggt

70308-15670308-155

Mitt favoritrum. En STOR fin walk in closet och dressing room. So want!!!
70308-154

Omg, sängen är större än den ser ur. Baota. Hög, mjuik och massor av kuddar!
70308-153

Vy uppifrån ner i vardagsrummet.
70308-152


Ytterligare en säng i ett lyxigt rum
70308-151

JÄTTEfin trappa!!

70308-150

Öhh, ytterligare ett rum med öppenspis. Jag lovar, typ alla rum hade öppen spis.70308-149

Tillochmed schackspelet var typ i guld och utsökta sniderier eller nåt. So awed.
70308-148
Högt till tak och stor öppenspis. Otrloigt fint.
70308-147 Utifrån, min bror och Torben  

 

Väl klara med rundturen (det tog ett tag må ni tro) packade vi in oss i bilen. Det var cirka fem minuters bilfärd ner till bryggan, och båten var inte sämre än huset. Den var stor, vit och röd, och en riktig racerbåt, fast större. Den kunde gå riktigt fort må ni tro. Jag kan inte beskriva känslan av att sitta där, känna brisen i håret, och hur solen tar. Jag brände mig i ansiktet så jag såg ut som en tomat, men det har blivit brunt nu, så det gör mig ingenting XD. VI åkte ring, och jag kan stolt meddela att jag satt kvar mycket längre än min kära bror, som gjorde stopptecknet, medans jag blev tvingade att kliva av tillsut. Båten hade som en liten bryggbit baktill, så det var jättelätt att hoppa i det varma härliga vattnet och sen komma upp igen.

 

70308-163

Min bror vid ratten
70308-162
Min bror i ringen
70308-161

Jag i solen, på båten

70308-164
Jag i ringen

70308-165 

Så najsig lunch


Vi var väl ute i båten mellan 12 och 17. SÅ underbart, och med undantag av ca en timmes lunch (jag åt en Steak Salad, mums) Det var jätte mysigt. Vi åkte runt i hela ”laken”, jättefort, studsandes mot vågorna. SÅ nice!  

                                                                                                                                 

Ciao


Dag 2

Oj. Dagen har varit lång, men ack så Underbar! Klockan sex lokal tid (cirkus 12 svensk) vaknade jag, och vi satt i bilen vid halv nio, efter en låång frukost. VI hade inte ätit på 17 timmar (!!!)

Vi åkte runt till huset där vi bodde, hälsade på några bekanta, och jag höll nästan på att börja gråta. Allt känns så...overkligt. Sen åkte vi till Wal-mart, handlade lite grejor, och sedan vidare till
Prime Outlet. Det är ett stort och underbart  "mall". Jag hittade ett par snygga solglasögon, men handlade inte så mycket i övrigt. Sen spenderade vi eftermiddagen i poolen med Kay och Torben, poolen där vi bodde. Det är (trots att klockan är halv tolv lokalt) cirkus 29 grader och mycket fuktigt ute. Man fryser inne och svettas ute. Amerikaner och AC...helt otroligt.Vi pratade gamla minnen och massa annat. Sen var det middag hos Ann och Ken, och jag blev så mätt, så det är inte klokt!

Efter middagen, runt nio (lokal tid), åkte vi tillbaka till Kay, Vi hade en härlig kväll, och spelade kort . Allt känns som en avlägsen dröm. Jag känner alla människor, och har ett speciellt band till dem, men det känns så...overkligt... Jag har verkligen saknat Kay...

Imorgon ska vi åka med Torben till Deep Creek, woohoo! Det blir jaccuzi, lyxstuga, båtåkning, och åka efter båten åkning. Solning och bad. 35 C, kan det lbi bättre. Nej, nu är klockan här 23.38. i Sverige är den 05.38. Dags att sova... Hmm..varför är nu inte några av mina kontakter online???

Dag 1

På grund av ett nattligt samtal (för andra natten i rad) sov jag inte mer än fem timmar i natt. Jag vaknade klockan sex, och låg och halvslumrade tills klockan sju. Då gick jag upp, och gjorde allt man bör göra på morgonen.

 

8.15 beger vi oss hemifrån, och med vissa stopp (såsom tankning och fikautfodring av min lillebror) anländer vi till Arlanda runt elvasnåret. Efter den sedvanliga bagageinlämningen och incheckningen åts en välbehövd lunch.

 70308-140

Hela familjen på väg till incheckningen

Säkerhetskollen gick bra, inget pep och ingen anklagade mig för något brott. Hursomhelst, efter lite vandrandes i Tax Free shopen gick vi på planet mot Island.
70308-141
En "lätt lunch" på flyget till Island

Tre timmar och ett antal immigrationsblanketter till USA senare kunde vi äntligen gå in för landning och få fast mark under fötterna igen.  Det varade dock inte länge. En timme senare bordade vi planet mot Baltimore, och här sitter jag nu och skriver, fyra timmar senare, med en timme och trettiofem minuter kvar till landning. Självfallet finns det ju inte Internet på planet, men svensk tid kommer klockan vara runt två när vi kommer till hotellet, så då är det ju bara att klistra in det här och spara. Sen kommer jag antagligen att somna.

 

Kameran har ideligen plockats upp, och jag är ganska nöjd med många av mina moln och ”landet-ifrån-luften” bilder, som resten av min familj verkade tycka var slöseri med batteri och minne. Men, diplomatiskt förklarade jag att vi faktiskt har både batteriladdare, kamerasladd och dator med oss, och då kan man inte slösa bort bilder. Duh? Nåväl. Som ni ser på bilden ovan har vi ideligen matats med underbar mat (inte… okej, det var väl inte illa), men det har kompenserats med godis.
70308-142

 

Jag börjar bli lite rastlös, och det är bara 14 minuter kvar på batteriet. Jag har läst ut en ELLE tidning, och ritat, och sovit, och ätit, och tittat ut igenom fönstret och gjort allt man kan tänkas göra. Och nu har jag slut på idéer. Nej vänta förresten, Nu ska jag lägga patiens tills batteriet tar slut. Läs mer imorgon, så blir det Shopping! Visste ni förresten att Converse skor går att köpa (äkta) i USA för enbart $20 paret. Det är typ 140 SEK. Så jag ska nog köpa ett, eller kanske två par till. Nåväl, batteriet sinar.

 

Ciao!

70308-143
Update: Vi kom hem klockan 04.40 svensk tid, men klockan var bara 22.40 lokalt. Nu har vi sovit, klockan är 6 på morgonen lokalt, men 12 på dagen hemma...Jag har inte ätit på 15 timmar, så jag börjar bli liiiite hungrig..Ouch.


And so we're good to go.

Väskan är äntligen packad, med kanske några få detaljer som saknas i handbagaget. Morgondagens outfit, bestående av ett par stuprör, en grå klänning, en kofta och mitt armband från Indiska hänger framme, och klar att användas. Den goda nyheten är att vi har datorn med oss, så jag kan fortsätta uppdatera min blogg. Yay, mig slipper ni inte. Så titta in här dagligen för det senaste från "Staterna".

Saker jag inte får glömma:

~Packa mitt älskade schampoo från Herbal Essences, som jag numera inte klarar mig utan...
~Ta upp armbandet som jag ska ha imorgon ur väskan
~Bränna ut Veronica Mars S1 soundtracket på skiva
 

och säkert mer saker som jag boprde komma ihåg....hmm :/

Mint and Vintage

Ta en titt här, det finns så mycket sött!! Eller varför inte den här prickiga drömmen?
70308-139

Åh!

Har ni sett det underbara Kenneth Jay Lane äpplet? Jag tycker nog ännu bättre om det, än den mycket omtalade jordgubben. Lite dyrt för mig kanske, men man kan ju alltid drömma, eller hur? Eller varför inte göra sin egen variant, som så många gjort på Jay Lanes jordgubbe?

Otroligt. Nu är det bara en timme kvar tills upplösningen av säsong ett, veronica mars. Är jag tjatig? Svar ja. Men den är ju så bra, (Eee..ja serien alltså). Nu får man veta allt. Vem mördade Lilly? Hur blir det med Logan. SE det!

Ciao

-You've gotta think big, dude!

Nu är det bara 4 dagar kvar tills jag åker till usa. Nedräkningen har officiellt börjat (lite sent kanske). Här följer nu en lista med saker som bara inte får missas eller glömmas, när man ska till New York.

~Besöka FAO Schwarz.. Det spelar ingen roll hur gammal du här. Den här leksaks-skyskrape-affären får inte missas. Den har ALLT.
  70308-138
~Den vanliga sightseeingen. Frihetsgudinnan, empire state building, FN, WTC (ground 0), Brooklyn, Manhattan, Times Square osv. Passa på.
~Shoppa. En äkta amerikansk
mall ses som bäst i New York. Men glöm inte - man står till höger och springer på vänster. (i rulltrappan alltså)
~Uttnyttja amerika. Passa på att inhandla sådant som inte finns i Sverige. Burts bees, American Eagle, C&C california. Dvd:er som inte kommit ut i sverige. Alla avsnitt från favoritserien kanske?
~Be the one. Ta steget in i den amerikanska filmvärlden. Vad krävs för att vara en äkta "new yorker"?

70308-137

1. Fixa en pappersmugg från t ex. Starbucks med kaffe i, helst ska du tycka om kaffet också...
2. Hitta ett par perfekta solglasögon som passar ditt ansikte.
3. Den magiska formen? Bagels eller dounuts, helst burna i en classy påse.
4. En tidning under armen, för den där coola, proffsiga looken.

Sen finns det självklart mycket mer till usa än New York, och New York shoping bör tas med en nypa salt, tänk på priserna. Men passa på att upplev den amerikanska storstadspulsen.

Masterminds at work...

Okej, så det blir inga bilder. Männen med kameror har övergivit mig i en vecka, och det måhända att jag uppdaterar då. Men morgonen söndagen den 2/7, såg ut ungefär så här.

5.00 Min eländiga väckarklocka väcker mig ett det hemska pipande ljud bara en väckarklocka kan åstadkomma. Jag har inte sovit särskilt väl, och släckte ungefär vid 24.00 natten innan. Beror på att jag stod och vispade ihop pannkakssmet mellan 23.30 och midnatt. (det går långsamt vid den tidpunkten)

5.20 Okej, jag är tidsoptimist. Inte ens jag klara att göra mig iordning på 20 minuter såhär tidigt. Nu borde jag sitta på cykeln på väg till linn. Men, ja, så kan det gå.

5.32 Det är lugnt, jag ska inte vara hos linn förens 5.40. Det tar ju bara cirka 15 minuter att komma dit  :S

5.42 Jag pinnade på rätt bra, tog ju bara tio minuter. Parkera cykeln, och hoppa in i "linns bil" (det är ju förstås inte hennes, men...

5.45  Vid det här laget har du nog börjat undra vad jag, linn och emma gör i en bil på väg ut till Åby/Jursla (!!!) klockan kvart i sex en söndagsmorgon. Frukta inte, du ska snart få veta.

5.59 Linns mamma droppar oss en bit ifrån Lillsjön, och trampar gasen i botten för att komma hem till sin säng igen. Jag klandrar henne inte. Vi börjar gå mot sjön, och den grillplats som idag råkar vara vårt mål

Nu tar även en parallelhistoria vid. För just vid samma tidpunkt sitter Samuel, Emil, Dennis, David och Mattias i en bil i Kolmården, med genomskinliga nylonstrumpor över huvudena. Varför?

6.01 Seriöst, kolla tidpunkten!? Vi närmar oss vårt mål, men oroas dock över de tre lustiga filurer som ligger nere på bryggan. För det är väl inga normala människor som är vakna så här dags?

"Männen" i bilen springer in i huset de nyss stod utanför. De ska kidnappa vår goda vän. JA jag vet, det går inte riktigt ihop sig.

Hussomhelst, de binder sitt offer till armar och ben, sätter ögonbindel på honom, hörselskydd med den ljuva visan "mjaomjamjamjaomjaomjamjamjao" om och om igen, och sist men inte minst; bär ut honom och surrar fast honom i bilen. Tilläggas bör att offret är iförd endast kalsonger. Det gick väl som smort.

Citat hans mamma, som stod och begrundade vid sidlinjen:
"Han kommer få hjärtklappning stackaren. Var försiktiga. Ska jag slänga med ett par extra kalsonger om ni vill slänga i honom i sjön?" Underbart med överbeskyddande mödrar, eller hur?

6.20 Vi har fått igång elden, då sara anlänt med kol och tändvätska. Efter att ha lagt galler och satt stekpannor på elden, börjar vi laga frukost. Amerikanska pannkakor tar sakteligen form.

Kidnappningen går helt enligt planerna. Den förrvirrade pojken gör inget motstånd, och lämmnas på en bänk, blir hämtad efter en stund, körs omkringmed, kittlas med en elektrisk tanborste och mycket annat.

7.00 Okej, seriöst, vad ska vi göra. Två av de tre filurerna från bryggan vandrar sakta mot oss, fyra (med sara) ensamma tjejer och en massa mat. Vad ska vi göra? Sara blänger ilsket, och linn (lite mindre aggresion) "sara, titta inte på dem!!!!"

"Tjena"
"Eeeeh....hej"
"Har ni lite frulle åt oss eller?"
"Eeeeh..nej"
"Jomen kom igen, snälla"
"Öhhhm....."
"Vi är hungriga"
(linn) "ni kan få en brödbit var" pekar på skogaholmslimpepåsarna som ligger på en stock.
"Åh, tack! Henne gillar jag"

Tiden går, och de stannar kvar. De är väldigt bra på att snacka in sig, Den undelrigaste av dem, Simon, (eller; snubben i röd tröja) frågade linn med seriös röst.. "Asså, kan jag få stirra på ditt hår?"

Den andre till simon "Asså, du kan inte hålla på sådär."
"Men vadå. Hon har ju så fint hår!"
"Men, förstår du inte att det är obekvämt att bli stirrad på?"
"(till linn) Kom igen, bara två minuter"
(den andre igen) "Nej sa jag ju!"

7.20 Våra vänner anländer. Josef, kidnappningsoffret har fått på sig kläder, och går nu varken med ögonbindel eller bakbunden. De ser något förbryllade (våra vänner alltså) ut över att det redan sitter några andra där och käkar deras frukost.

Det visar sig att de mystiska filurerna gått ner och lagt sig på bryggan efter att ha festat igår (antagligen lite fulla) och "råkat" sommna (!?) Nu hade de sen helt enkelt råkat vaknam och insett att de var hungriga.

7.30 Frukosten severas på löpande band. Det är amerikanska pannkakor, mackor, bacon, äggröra, muffins, äppeljuice och rabarbersaft. Mums. Våra nya vänner (filurerna från bryggan) hugger glatt in, och som de gästvänliga själar vi är, matar vi dem allihop.

---Att sammanfatta allt roligt som hände eller sades under denna period är smått omöjligt, men här följer ett utdrag---

Elden tar sig ju inte!? (simon, den konstigaste av filurerna) Han reser sig upp, går en bit in i skogen och börjar rycka i ett mindre träd, samtidigt som han utstöter underliga ljud. Han kommer strax tillbaka, med ett träd uppdraget med roten och allt.

Simon till mig. "Är ni med i en sekt?" "Va?! Näe?" "Nähe. okej. Men är ni med i någon kyrka eller så då?" "Jaa, pingstkyrkan" "Jahaa..." Som om det på något sätt förklarade att vi klockan 7 var ute i skogen och lagade frukost....?

"Muffinsen blev inte så bra.... de bara smulade sig...så jag klistrade ihop dem.. men det gör nog inget..."

Och så vidare. Klockan elva skulle vi till kyrkan. Josef ska ju flytta, så det var hejdå, farväl av hans familj där, i princip. Men tiden går långsamt, och dagen blir lång, när man går upp tidigt

9.10 Dags att diska, släcka elden och samla ihop resterna av vår intressanta frukost. Farväl till den nya bekantskapen (Vilken tur de hade, att vi var där samtidigt så de slapp gå hungriga) och packa in oss i bilarna. Inget rekord, 6 platser och 9 pers. Vi har varit 12 pers på 5 platser. Skruva upp radion, ner med fönstrena, och cruisa in mot stan.

10.02 Hos David, vi kollar på en liten bit av de killarna filmat från kidnappningen. Högst roande.

10.35  Beger oss till kyrkan, och  halv sover längst bak. Vi gick faktiskt upp klockan 5, och det börjar ta ut sin rätt. Vi ockuperar en hel bänkrad, med våra påsar och väskor och matrester och disk. De såg nog rätt så komiskt ut, skulle jag tro.

13.00 Mötet har tagit slut, likaså försammlingsmötet. Klockan skulle likagärna kunna vara sex på kvällen. De andra går ut och äter, men jag beger mig hemmåt. Min bror fyller år. Folk hela kvällen. Gäsp.

Vad ska man säga? "Ingen flyttar ifrån oss ostraffat"? Nej då... men vi kommer sakna dig Josef.