SSS

Helgen som gått - ungefär så här gick den.

Ljuden
Alltid en av följande:
1) Han har öppnat pärleporten
2) Jesus älskar alla barnen (de enda sångerna Micke och Rickard verkade kunna)
3) En blandning av ovan
4) Kakakakarinlinnlinnkarin ( Effektivt sätt att lära sig namn... roande de första fem minutrarna.. andra dagen dock....)
5) 1,2,3,4 tramptramp hopphopp (Ljuden av linedance, kentucky chugg)


Sömnen - dålig

Hål på min madrass.... -_-, golv är hårda....

70308-370

Mötena, great

Helgens ord - Gripande
Helgens upprepning - Plöja genom bön, plantera genom utåtriktat arbete som består av personliga relationer, arrangemang och sociala initiativ. Väcka, insperara och utvecklas.
Helgens snubbe - The one and only, Joakim Lundqvist.

Helgens filur
Emelie, helt klart!

Helgens isbrytare
Floorfiller med Gabriel Hagenfors som aerobicsinstruktör! =)
70308-369

Helgens wow
Jocke har just varit i brittiska parlamentet, fått enormt stöd, och har en stående inbjudan till Vita Huset!

Helgens bästa människor
Teamarna, of course!
70308-371

Helgens NG
NG är det största och den snabbast växande ungdomsorganisationen i hela Sverige
Det finns en NG-grupp på var femte skola
NG har gått om alla politiska ungdomsförbund
Ng har spridit sig nationellt  till:
Norge
Danmark
Finland
Island
Färöarna (!)
Ryssland
Estland
Storbritannien
Schweiz
Rumänien
Kanade

Det finns grupper i:
Frankrike
Tyskland
Lettland
Israel
Burundi(!?)
Taiwan
Indonesien
Filipinerna
Singapore
Kina

Oj, det blev en lång lista... Mer information? Bara fråga

Har din skola en NG-grupp?


I've got love that I can't hide

Hallelujah, I've got love that I can't hide
Hallelujah, oh my lord I can't deny
That I'm in love with you
Jesus hear me now I need you more and more
Cause I'm in love with you
Here I am with endless love.


Den här helgen har varit den bästa i hela mitt liv.

And when the tears wont stop falling because of the love... Hur skulle jag någonsin kunna förneka den Gud som älskat mig så mycket?


Det handlar inte om de oändliga teologiska diskussionerna. Det handlar om Guds oändliga kärlek. Utgå från att det finns en Gud som är större än allt annat, så är ingenting längre omöjligt. Ingenting kan bemötas med argumentet  "Det där är inte rimligt". Gud är allsmäktig. Jag tänker citera en bit från min favoritbok; Alexandra av Torgny Wirén.

"-Egentligen är det bara två saker som gör att kristendomen känns speciell, sa hon.
Hon bet sig tankfullt i underläppen
-Två saker, upprepade hon.
-Vilka då? frågade Sebastian.
Ytterligare en stund satt hon tyst. Det var som om hon inte ville säga någonting innan hon var helt säker. Till sist vände hon sig mot honom.
-Det första är förlåtelsen, sa hon. Kristendomen startar med förlåtelse, hela dess tänkande genomsyras av förlåtelse. Ytterst var det därför Jesus kom hit till jorden. Det var därför han dog. Visserligen talar alla de andra religionerna också om förlåtelse, men kristendomen inte bara talar om den. Kristendomen är förlåtelse. Gud har inte räckt ner ett rep eller en stege som hjälpmedel, han kom själv ner för att bära oss fram.
Alexandra drog benen ännu djupare under sig. Hon satt på knä nu. Blicken sökte sig tankfullt upp mot den klarblå skyn utanför. Det blev tyst igen. Först efter ett par minuter kom fortsättningen.
-Det andra, sa hon, är gemenskap. Kristendomen handlar om en relation. Gud är inte bara barmhärtig och förlåtande. Gud älskar. Gemenskapen tränger in i Guds eget väsen. Gud är gemenskap. Bönen i kristendomen handlar inte om någon daglig plikt, det är en levande relation med Gud själv. Himlen är inte heller någon belöning till den som levt ett gott och rättfärdigt liv. Himlen i kristendomen är det sällsamma erbjudandet om en evig gemenskap med den treenige Guden. Relationen handlar inte om att på avstånd betrakta. En kristen får krypa rakt upp i Guds famn."

Och så är det, och så underbart det är sen. Jag skulle aldrig kunna förneka Gud, kärleken är för stark. Jag önskar inget högre än att alla ni som läser detta själva ska få möta och ta emot den levande Guden.

Du är älskad

Packa, tänka och planera...

Linn - Vet du, jag har lagt upp alla mina "outfits" för hela helgen på sängen nu, med smycken och allt...
Jag - Mm..det brukar jag också göra....
*tystnad*
Jag - Gör inte alla det?
Linn - Nä... det tror jag inte

I helgen ska jag och
LinnSSS i Västerås, vi åker dit med tåg imorgon klockan 16.32. Det ska bli jättekul (dessutom har jag inte åkt tåg på jättelänge), och sen ska ju jag och Linn...erhm nej det tar vi en annan gång. Hursomhelst kan jag inte låta bli att lägga upp lite klädbilder (hopplös, jag vet).

70308-365

Imorgon:
Jeans - Tiger of Sweden
Vitt linne - H&M L.O.G.G.
Svart/Blå tröjjacka (vet forfarande inte vad jag ska kalla den) - PUMA
Halsband - Indiska
Svarta kulörhängen - Julklapp

Lördag:
Jeans - Tiger of Sweden
Grönt linne - H&M
Vitt lös tee med rosett - H&M
Guldarmband - Ärvt av mormor
Guldhalsband - Ärvt av mormor

Söndag:
Jeans - Tiger of Sweden  (orkar inte packa ner fler par =P)
Svart babydoll linne - Old Navy
Pärlhalsband - Ärvt av mormor
Armband - Indiska

Om jag hinner tänker jag springa förbi H&M imorrn och köpa en kofta jag spanat på länge...om den finns kvar.. den får i så fall komplettera söndagens klädsel...

   

Vi avslutar med ett citat:
Någonstans djupt inom mig själv är jag ganska ytlig - Ava Gardner

Sanningen...

Det rätta svaret är: 6. Jag har inte ramlat omkull på en buss i Stockholm. Här kommer historien bakom de andra:


1. Jag har rymt från mina föräldrar i Washington DC
Som barn var jag fruktansvärt envis (är nog iof det fortfarande), och nio år gammal var jag i Washington DC med familjen. Jag ville absolut gå tillbaka till en affär vi varit i, medan alla andra ville åka hem. Men nej, jag skulle verkligen titta på dom där målarfärggrejerna (det var speciella, rainbow color grejs :P). Så jag gcik iväg...själv... Men mamma och Pappa hann i fatt mig och allt slutade lyckligt.

2. Jag har varit magsjuk i New York
Taskig historia detta... Det var första gången vi var i NY, och sista kvällen blir jag magsjuk. Jag ligger och spyr hela natten, typ, och sen sover jag hela vägen hem i bilen... Är helt förvirrad dock när jag vaknar till en stund av att bilen står still och jag är helt själv, dock visar det sig att resten av familjen bara gått in i en affär för att köpa fika eller nåt.. jag somnar om.

3. Jag har försökt tälta på en cirka 2x2 meter stor sten/klippa i storm
Jag och min vän Anna var ute på deras land, och vi fick för oss att vi skulle tälta. Frågan var dock bara: VAR? Vad sägs om den där lilla klippan där? Och så blev det...nästan. Vi åkte de tre metrarna med båt (för lata för att gå runt genom vassen "landvägen")  fram och tillbaka med grejer, tills Annas mamma ser oss och skäller eftersom det är gott om stenar och hon var rädd att vi skulle gå på grund.  Så vi får trots allt börja springa den långa omvägen genom vassen. I gummistövlar och bikini lyckas vi till sist sätta upp allting. Då börjar det regna. Och blåsa, något enormt. Tältet håller på att blåsa bort! Så jag och Anna börjar lassa in stenar i tältet... Det funkar inte, allt blåser och rullar runt, och det regnar in. I ösregn packar vi ihop, slänger bort stenar, skyddar kuddar, böcker och sovsäckar från regnet och springer (fortfarande i bikini och gummistövlar) genom vassen flera gånger, allt detta medan hennes lillebror med kompis sitter i den varma bastun på bryggan och skrattar åt oss.

4. Jag har flugit av cykeln, landad på huvudet i ett dike, och fått operera bort fyra framtänder
När jag var fem var jag ute och cyklade med mamma. I en grusvägsnerförsbacke vänder jag mig om för att se vart hon är. Jag släpper tramporna, det går fortare och fortare, jag tappar all kontroll och kör ner i diket. Jag landar på huvudet, på munnen, och aj vad ont det gör! Det slutar med att jag får åka till sjukhuset och operera bort mina fyra skadade framtänder, och vår semester skjuts upp en vecka. Illa. Världens glugg hade jag ju sen också...

5. Jag har haft konsert i
Louis De Geer
Jepp, inte så mycket att säga om detta...


7. Jag har badat i en lagun på Island
Ja, när vi mellanlandade där på väg hem till Sverige en gång, så badade vi här, i Blå Lagunen. Jättehärligt, men vattnet var jättesalt så håret blev helt konstigt och stelt efteråt.

8. Jag har frivilligt badat med kläderna på utomhus fast jag egentligen hade badkläder med mig
Det var varmt, vi hade just åkt ur en volleybollturnering, och vi badade...med kläder på typ.. XD

Och snart är det PH...

...sen är det bara lunch, FL om ekologi och Idrott kvar. Underliga förkortningar det finns här på skolan..

Det blir ett litet snabbinlägg såhär in på morgonkvisten. Jag sitter i skolan och har PH (personlig handledning, man går ju på en "modern pluggskola" :P) om en kvart. Tills dess bloggar jag, och skriver lite om kolets kretslopp. Fast jag är ju typ klar. Ikväll blir det kulkulkul, för vi ska sova över i kyrkan och imorgon ska alla ungdomar (där åldern sträcker sig mellan 14 och 26 typ) till Boda Borg och leka. En bra start på året.

Jag har shoppat. Men batteriet i kameran är på laddning och bilder kommer när det är klart. Det har blivit två par jeans - Acne & Tiger of Sweden  - samt en PUMA tröjjacka (?). Najsnajs.

Wellwell. Nu ska jag spara alla dokument, plocka ihop mina saker, och gå ner en våning och ha PH. Jag gillar min skola, den är mysig (och har obegränsad tillgång till datorer)... Hmm  sju minuter kvar till Ph..

Okej, det börjar bli lite tjatigt nu...

70308-363
(Sommaren 2005)


Jag vet att detta är typ det fjärde inlägget där jag tjatar om att jag längtar till sommaren, men jag kollar igenom gamla kort, och blir sjukt nostalgisk! Ge mig sommar!!!!!

Den röda kappan...

70308-361

...är underbar! Bilden kommer
härifrån, och jag fastnade för den direkt. Älskar den röda kappan och de söta knapparna, kappan kommer från Zara, och väskan är second hand. Hon är söt i håret och..jaa, SÖT helt enkelt!. Me like!

Kul utmaning

Som många andra hakar jag på utmaningen med att lista några sanna påståenden, och ett falskt. Vilket tror ni att jag inte har gjort?

1. Jag har rymt från mina föräldrar i Washington DC
2. Jag har varit magsjuk i New York
3. Jag har försökt tälta på en cirka 2x2 meter stor sten/klippa i storm
4. Jag har flugit av cykeln, landad på huvudet i ett dike, och fått operera bort fyra framtänder
5. Jag har haft konsert i
Louis De Geer
6. Jag har ramlat omkull på en buss i Stockholm
7. Jag har badat i en lagun på Island
8. Jag har frivilligt badat med kläderna på utomhus fast jag egentligen hade badkläder med mig

Vad tror ni jag inte har gjort?

Lycka till! =)

Där ser man....?

Och visste ni, på föreläsningen i fredags fick vi veta att det finns ett jämnt lager helium utspritt över universum. Därför kan det inte finnas någon Gud. Aha. Nu kom allt i ett helt nytt ljus. På grund av heliumet finns ingen Gud, det är större chans att heliumet lade sig jämnt av en slump, antar man att det finns en allsmäktig Gud så skulle han ju inte kunna göra något sådant. (notera sarkasmen


Helgens låt - James Morrisson - Wonderful World

But who am I to dream?
Dreams are for fools, they let you down...

Julia har rätt, lev istället för att drömma!

(fre)dagens skratt.

En Fredag som alla andra; alldeles för seg, fullspäckad med föreläsningar, och psykade teorier. Wellwell; Jag, Linn och Sara hade ingen Engelska, så vi häckade till 90% inaktiva framför datorerna (okej, sara "läste" och jag rättade linn2s engelska arbete, det är 10%). I brist på bättre samtalsämnen började vi prata om fjortisar, och sen de alternativa fjortisarna; the emos. Lättroade som vi är kollade vi igenom massa bilddagböcker, tills vi hittade en äkta emo. (Jaja, vi är ofantligt lättroade ibland)  Sen, inspirerade av detta tog vi massa kort. Tillexempel kan ni skåda vår egen version av "emons" (i)handskrivna "Jag äter småbarn"... Eh, hallå.


70308-353

Linn ler konspiratoriskt mot kameran.1. Featuring Sara och Linn2
2. Featuring Mig, Linn & Linn2
3. Featuring mig, som har blivit beroende av handkräm1. Featuring Linn as wannabe emo
2. Jag äter bananer&Jag äter inte småbarn
3. Sara goes wannabe emo.

Sass & Bide

70308-352

Tycker att den här bilden från Sass & Bide's kollektion
Denim&Play är så otroligt söt! Även om jag inte är ett jättefan av alla pins så bara skriker bilden "söt"! Tycker ni inte dessutom att modellen påminner om Marie Antoinette i (främst de första scenerna, när hon är på väg till Frankrike) filmen med samma namn?

Musiktestet - igen

Jag har gjort en liknande förut, men den är rolig, så jag fick lust att göra den igen!


1. Put your music player on shuffle.
2. Press forward for each question.
3. Use the song title as the answer to the question even if it doesn't make sense.

NO CHEATING!

How are you feeling today?
I don't feel like dancing - Scissor Sisters
Nej, det gör jag verkligen inte...

How do your friends see you?
Just Friends - Gavin DeGraw
=)

Will you get married?
You set me free - Michelle Branch
Ja, detta bådar gott...=)

What is your best friend's theme song?
Fix You - Coldplay
Insanely true!!

What is the story of your life?
California - Phantom Planet
...

What was high school like?
Let there be love - Oasis
Tja, det saknades kanske lite true love...

How can you get ahead in life?
Miss Independent - Kelly Clarksson
Hahahahahaha

What is the best thing about your friends?
Hallelujah - Stockholm Karisma Center
Tjao...

What is tonight going to be like?
The Heart of worship - Matt Redman

What is in store for the remainder of this weekend?
Nice to meet you anyway - Gavin DeGraw

What song describes you?
Nothing Came Out - Moldy Peaches
Ojojoj, sorgligt.....sant..?

To describe your grandparents?
Wonderwall - Oasis

How is your life going?
You're so true - Joseph Arthur
?

What song will they play at your funeral?
Jesus Freak - dc Talk
Hahahahahahaha...Yeah!
I don't really care if they lable me a Jesus Freak
There ain't no disguising the truth

How does the world see you?
Mighty River - Stockholm Karisma Center

Will you have a happy life?
Your Love is Beautiful - Hillsong
Yup, cause I'm always gonna be luuuuved from above! =)

What do your friends really think of you?
More Human - Lars Jansson Trio
Hahaha, en julia låt som jag (sorry) never listen to =P

Do people secretly lust after you?
It is you (I have loved) - Dana Glover

How can I make myself happy?
I'll be there for you (Friends) - The Rembrants
It's obvious right?

What should you do with your life?
For You - Coldplay

Will you ever have children?
Someday we'll know - Mandy Moore
^^

Sommarsaknad och bildminnen

Alla drabbas vi förr eller senare av vinter/regn/mörker depressioner, då vi alla längtar till någon roligare plats. Varmare, mysigare helt enkelt. Personligen saknar jag USA som bara den, och längtar tillbaka hypermycket! För att lindra saknaden lägger jag upp lite bilder från när vi var där i somras.

70308-351

På den gula saken står det "God Save Our Troops". Amerikansk patriotism... =P

   
1. Ocean City, mitt i vågorna <3
2. Jag och bror på väg till restaurangen för lunch
3. Bror min i vågorna

   
1. Appetizer på Applebees. Mums! (Fast vi har typ ätit upp allt redan)
2. New York, new york <3

   
1. Veronica Mars reklam, var tvungen att plåta XD
2. Nostalgi deluxe! Vill inte åka härifrån!
3. Tubing på Deep Creek. Wiie =)

 
1. Buhuhu, vill inte åka =(
2. Morfar och jag framför vårt f.d. hus i USA

   
1. Jag och bror på Parlor House =)
2. Dinner med Ann & Ken
3. Jag vid min gamla skola

Någon mer än jag som längtar till sommaren?

Gårdagens...

70308-335

Grönt linne - H&M
Vit lös tee med svart sidenband i midjan - H&M
Brun kofta - Gina
Jeans - Crocker, JC
Guldhalsband med diamant - Ärvt av mormor(Suddig bild...)

Solong   =)

Slutuppskjutet!

Nej, nu ska jag gripping ändra designen, det är ju inte jul! Ha tålamod med en lustig blogg en stund framöver.


Och hon faller för grupptrycket.

Nu tyckte jag att det var dags att även jag skaffade en bilddagbok. Ni hittar mig här: caryw.

Cheers

Några av år 2006 favoritbilder

70308-327

     
   


Inlägget om allt och inget. Mest om inget.

Det är söndag kväll, jag har varit väldigt ineffektiv hela dagen, och livet är väldigt trist. Allt börjar återgå till det normala, det gamla vanliga, de  "samma sak dag ut och dag in" rutinerna.

Idag firade jag min sista riktiga lovdag (imorgon kallas hemstudiedag) med att vakna runt halv 11, kolla på ett OC avsnitt, hämta frukost och äta i sängen, kolla på ytterligare nio OC avsnitt, med uppehåll för lunch mitt i. Snabbt uträknat på miniräknare (hur man nu någonsin klarade sig utan en sådan manick) kan man konstatera att jag stirrat på en skärm, som Mamma skulle uttryckt det, i ganska exakt 6 timmar och 36 minuter. Till det kan vi ju lägga till att jag har suttit framför datorn och gjort Engelska och bloggat i kanske...2½ timme.

Men det var ju inte mina onyttiga datorvanor jag skulle skriva om, utan mitt tråkiga liv. Okej, inte tråkigt i den benämning att jag inte tycker om det, utan bara i den benämmningen att det är...tjatigt..kanske. Tro mig, alla ni förvirrade läsare, jag känner mig lika förvirrad själv av det jag skriver som ni antagligen är när ni läser det.

Jag tittade på mitt (mina, plural, de ändras hela tiden) schema för våren idag. Det ser väldigt inte roligt ut, snarare ganska jobbigt. Goodbye sovmorgonar och gåhemefterlunch-dagar.

Okej. Jag har redan glömt bort (alternativt förträngt) vad inlägget egentligen skulle handla om. Därför kommer jag nu strunta i orginaltanken, och istället skriva om något annat. JAg tror att jag snart kan ta hem priset för mest meningslösa inlägg på länge på blogg.se.

Jag har äntligen sett Marie Antoinette, och jag förstår inte vad allt gnäll om att den skulle vara dålig handlde om. Visst, den var lite långtråkig ibland, bara lite, på vissa ställen, och visst, jag hade velat se hela hennes liv, ända till den brutala döden, som jag helst av allt inte ville skulle komma, men eftersom man inte kan få allt, som tillexempel möjlighet att ändra historien så kan jag inte heller ändra Marie Antoinettes, hennes man, och hennes barns brutala död. Filmen sätter ett helt nytt perspektiv på den hatade drottningen av Frankrike, men samtidigt har jag även sett Les Miserables, som ger de fattigas synvinkel.

Nu ska jag sluta svammla, verkligen, och efter att ha konstaterat att inlägget är totalt meningslöst tänker jag publicera det ändå. Orginaltanken var att mitt liv är tråkigt, men vadå. Snart är det sommar (räknar på fingrarna, cirka 6 månader kvar) och då kan allt bli spännande och roligt igen. Dessutom är det, i skrivande stund, exakt på dagen en månad kvar till min 16-årsdag. Anyways, nu ska jag njuta av de cirka 36,5 timmarna som är kvar tills gymnasiet drar igång igen.


Solong

Gott nytt år!

Och så var det 2007.

Bilder kommer lite senare, tills dess några citat och nyårskvällens meny.

"Okej, nu har ni inte sönder glaset, för då, då är det trasigt!"
"Ååhhh, jag fick
blött vatten på mig!"

Dagen till ära bjöds det på följande:

Förätt - Hemgrillat vitlöksbröd
Huvudrätt - Potatisgratäng och fläskfilé à la lime
Efterätt - Vaniljglass och hallon, jordgubbar och blåbär i ugn med smält vit choklad över

Tiltugg - Fruktbricka med färsk ananas, clementiner, kärnfria vindruvor och melon
Snacks - En big godisskål och tre askar Tofifee (creds Emma). Det finns mycket kvar.

Tolvslaget firades vid vattnet, på en ödslig brygga, med utsikt över halva länets fyrverkerier (lätt överdrift, men det var mycket som smällde) Pommac i glasflaska med smälld kork och champagneglas (alkoholfritt is the shit), sång, jubel och många skratt.

Ett ord kan sammanfatta kvällen. MÄTT!